Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

GALIČKA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
6. 8.
Neděle

18:00

hudební altán

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 6. srpna 2017 - 18:00 - hudební altán

GALIČKA

Koncert dechové hudby z Veřovic.

BEZ VSTUPNÉHO.

detaily

Galička je malá dechová hudba z malebné podhorské vesničky Veřovice.

Obec Veřovice se rozkládá podél řeky Jičínky v dolině, kde je z jedné strany obklopena Veřovskými vrchy v čele s Velkým Javorníkem, které jsou součástí západního výběžku Moravskoslezských Beskyd a ze strany druhé pahorkatinou zvaná Pekla.

Převážnou část hráčů hrajících v Galičce umělecky vychoval, v ZUŠ ve Frenštátě pod Radhoštěm, učitel hudby Jiří Pokorný. Hráči prošli od dětské dechovky, přes mládežnické orchestry, Big Band, věžní hudbu až k nynější dechovce.

Od dětství jsme ke všemu hrávali i ve veřovské kapele, kde nás naši otcové brávali s sebou pravidelně do zkoušek, kde se cvičilo na různá výročí, oslavy, pohřby či na Vánoce, abychom se něčemu přiučili.

Jelikož od ukončení činnosti dechové hudby Lesanka nebyla ve Veřovicích žádná dechovka s oficiálním názvem, rozhodli jsme se založit koncem roku 2010 malou dechovou hudbu a pokračovat tak v historii a tradici, kterou naši předchůdci roku 1885 započali.

Název je vybrán podle osady Galičky, která se nachází mezi Veřovicemi a Zubřím v pohoří zmiňovaných Veřovských vrchů. Repertoár dechovky vychází ze současné nabídky moravských autorů, ale i české klasiky a skladeb moderních.

Kapela vystupuje na zábavách, koncertech, svatbách, církevních obřadech a všude tam, kde si ji věrný posluchač pozve.