Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

TEATRI - DIVADELNÍ FESTIVAL

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
26. 8.
Sobota

15:00

Společenský dům

dobrovolné vstupné

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 26. srpna 2017 - 15:00 - venkovní podium za Společenským domem 

TEATRI - DIVADELNÍ FESTIVAL

1. ročník divadelního festivalu pod širým nebem s programem pro malé i velké diváky.

15.00
OŠKLIVÉ KÁČÁTKO – Divadlo U staré herečky

16.30
OSTROV ODPADKŮ – Divadlo Plyšového Medvídka

18.00
THE BROWNIES - vystoupení skupiny

19.30
ROBINSON CRUSOE – Divadlo Víti Marčíka

Doprovodný program: malování na obličej, malování na chodník, žonglování…

Vstupné dobrovolné. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do Společenského domu.

detaily

Pohádky pro děti

15.00 hodin

OŠKLIVÉ KÁČÁTKO – Divadlo U staré herečky

na motivy H. Ch. Andersena. S příchodem jara se všechno probouzí k životu a na svět přicházejí mláďata. Rodí se, klubou, líhnou. Čtveřici vajec každou chvílí začnou praskat skořápky. Jedno z nich je ale zvláštní. Odchylka? Chyba? Omyl? Je jinakost prokletí, nebo dar? Nebo obojí?

Pohádka na motivy H. Ch. Andersena je příběh o malém ptáčeti, které se musí od narození vypořádávat s tím, že vypadá jinak než ostatní. Nebohé ptáče je proto terčem posměšků a opovržení. Podaří se mu překonat všechna příkoří? Najde své místo ve světě? Pokud ano, snad přijde zasloužená odměna… Inscenace vyhrála diváckou cenu na festivalu Dítě v Dlouhé 2016.

16.30 hodin

OSTROV ODPADKŮ – Divadlo Plyšového Medvídka

Ekologická pohádka. O tom, jak se nám špatné věci jednou vrátí! 
Byli, nebyli tři kamarádi: Stará konvice, mobil a prázdná láhev. A tihle kamarádi se potkali v lese! Říkáte si, jak se tam dostali? Vyhodili je tam jejich majitelé – Pan a paní Pohodlní. A tady začíná naše pohádka, která je jinak pěkně dobrodružná a napínavá, protože se jednou zvedla voda a naše tři kamarády spláchla do potoka! A ti pluli a pluli, přes řeky a přes potoky až do moře až… k obrovitému a strašidelnému Ostrovu odpadků! A jak to bylo dál? Přijďte se podívat! Divadlo Plyšového Medvídka uvádí pořádně veselou a taky trochu poučnou pohádku o tom, že chovat se šetrně a starat se o svět kolem nás má smysl!

18.00 hodin

skupina THE BROWNIES

Trio Pavel Rohlena, Hana Rohlenová a Annamaria d'Almeida oslavilo letos šest let své existence. Spojuje mnoho žánrů a jeho styl je těžko definovatelný. Soul, latinskoamerický jazz, houpačka, reggae a blues.

Složení skupiny: Pavel Rohlena hraje na osmistrunnou kytaru (hybridní basa a kytara), zpívá a vyluzuje zvuky ústy, Michaela Majorová zpívá a Hana Rohlenová hraje na bicí s perkusními prvky.

Představení pro dospělé

19.30 hodin

ROBINSON CRUSOE – Divadlo Víti Marčíka

Robinson Crusoe vznikl na motivy stejnojmenného románu Daniela Defoe. Představení jednoho herce, na jehož výpravě Víťa Marčík spolupracoval se svým přítelem z dětství, výtvarníkem Vladimírem Šopíkem, mělo premiéru v březnu roku 1994 a je určeno všem velkým malým, kteří jsou připraveni bojovat po boku Robinsona s bouří, domorodci, hladem a samotou. Robinson kromě svobody a přítele získal i cenu Kopřiva 1996.