Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Hańba! (PL)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
28. 9.
Čtvrtek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 28. září 2017 - 20:00 - T klub

HAŃBA! (PL)

Polská kapela Hańba! jsou 4 mladí pánové, kteří  se inspirovali pouličním folklórem meziválečného Krakova a začali hrát způsobem, jako by je tam přenesl stroj času. Šraml, klezmer, protest songy, pre-punk, nazvěte to, jak chcete, vždy dostanete směsici výbušného autentického projevu a to nejen na pódiu, ale i v ulicích města, kde občas tito muzikanti vyhrávají.
Koncept kapely je literárně-hudební fikce, které stejně nikdo nevěří. Ale mohl by. Vše je dopracováno do puntíku, včetně kapelních fotografií formou staré kolódiové techniky. Živelnost na pódiu, precizní instrumentální zdatnost, radost poslouchat.

Sestava:

Andrzej Zamenhof - banjo, zpěv
Wiesław Król - akordeon, klarinet
Adam Sobolewski - buben, hřeben, zpěv
Ignacy Woland - tuba, zpěv

Jejich popularita stoupá nečekané vzhůru, o čemž svědčí pozvání na téměř všechny významné festivaly ve Střední Evropě (Pohoda, Colours of Ostrava, Off, Opener, ), nahrávka pro rozhlasovou stanici KEXP účast na nejslavnějším světovém showcasovém festivalu SXSW v americkém Austinu, letošní koncert na Primaveře a taktéž to, že vinylová verze jejich desky z roku 2016 se dočkala u prestižního nezávislého polského vydavatelství Antena Krzyku již třetího vydání. Nová deska „Będą bić!” vychází oficiálně na stejném vydavatelství 25. 8. 1937 ale už teď sbírá nadšené ovace u těch, kteří si ji podpultově pořídili.

Vstupné do 27. 9. 110 Kč, v den akce 130 Kč.
Předprodej od 28. 8. v T klubu, TIC a online klepnutím na tlačítko VSTUPENKY v pravém horním rohu.

detaily | video

HAŃBA!

Nástrojové složení téhle čtyřčlenné „sebranky“ říká na první pohled vše: buben, harmonika, tuba, banjo... A hraje folk-punk. Její texty jsou buď nazpívané básně Tuwima, Brzechwy či Broniewského, nebo vlastní variace na předválečné motivy. Po hudební stránce čerpá krakovská čtveřice z folku a klezmeru, ale s velkou dávkou punkové energie. Výsledným efektem této výbušné směsi je energická show plná humoru.