Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Insania (Brno), Innoxia Corpora (Rožnov)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 11.
Sobota

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 4. listopadu 2017 - 20:00 - T klub

INSANIA (BRNO), INNOXIA CORPORA (ROŽNOV)

20:00 Innoxia Corpora
21:00 INSANIA

Úctyhodná diskografie Insanie vydaná labely punkového i metalového podzemí se na 30. výročí kapely rozrostla o novou desku "Na počátku byl spam", která se jako většina jejich nahrávek dočká i vinylového vydání na Magick Disk Musick. Precizní produkce, hudební nápady a nevšední úderná poetika frontmana Polyho dokáže oslovit jak metalisty, tak příznivce alternativního rocku. Některé skladby jako "Pověsíme celebrity" nebo "Rouhání je pro nás evergreen" se staly doslova hity právě díky češtině, která nahradila v textech angličtinu. U příležitosti vydání desky se odehrává klubové turné, jehož součástí je i koncert v Rožnově p/R.

Innoxia Corpora patří ke stálicím domácí scény v Rožnově. Od poslední desky (split LP s Telefonem) se nasbíralo dost nových skladeb, které vyjdou na nové desce a pokud vše klapne tak jak má, premiéra by se měla odehrát právě na tomto koncertě. Punkové kytarové riffy podpořené hutnou basou a bicíma dávají prostor typickým "rožnovským" vokálům a celé se to valí rychle dopředu. Otrkaní hráči to umí rozbalit, jak už v T klubu dokázali na společném koncertě s Repetitor minulý rok.

Vstupné do 3. 11. 140 Kč, v den akce 150Kč. Vstupenky jsou již v prodeji online, v T klubu a TIC.

detaily | video

Insania hraje osobitý crossover (označení pro hybrid metalu a hardcorepunku) a od samého počátku nasadila ve své tvorbě zběsilé tempo. Po několika koncertech a vydání dema „Possessed by Insania“ v roce 1988 srazila kapelu v rozletu k zemi brněnská StB, která v satanisticky laděných textech spatřovala výzvu k odboji proti systému. Insania se stáhla do podzemí a dále působila pod maskovacím názvem Skimmed, pod nímž roku 1990 vydává LP „New Insanity“, jednu z prvních nezávislých desek v tehdejším Československu. V roce 1992 zakládající člen Poly obnovuje Insanii v novém složení s bubeníkem BlackDrumem a od té doby sypou do nás své nahrávky ovlivněné na počátku tvorby J.R.Talkienem, později astrálními tématy a v současnosti společenskými problémy moderní doby. Recenzi na aktuální desku si můžete přečíst v Headlineru nebo v Rock&All.