Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Pavel Dobeš

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
14. 11.
Úterý

19:00

kino Panorama

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 14. listopadu 2017 - 19:00 - kino Panorama

PAVEL DOBEŠ

Doprovodná kytara: Tomáš Kotrba

Pavel Dobeš, který v osmdesátých letech vyzvedl vysmívanou ostravštinu a vytvořil z ní módní vlnu, na kterou ještě po pětadvaceti letech stačí naskočit a vézt se, je jedním z mála folkových zpěváků, jehož písničky z předrevolučních let si ponechaly svou platnost do dnešních dnů. Na příbězích jednotlivců totiž vypovídá o systému. O totalitě jako takové, která se s pádem režimu ze společnosti nevytrácí, jen se transformuje.

Vstupné s místenkou do 13. listopadu: 160 Kč, v den akce: 180 Kč. Předprodej vstupenek bude zahájen v T klubu, v TIC a online dne 10. října 2017 od 8:30 hodin.
Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Po spuštění prodeje a rezervací se v pravém horním rohu objeví modrá ikonka VSTUPENKY, na kterou stačí kliknout.

detaily | video

Díky Múze, kterou Pavel Dobeš potkal „Za ledovou horou a černými lesy“, obohatil svůj repertoár o písničky Něco o lásce, Bleděmodře, Brhlík a Sojka, Složitě, Víte, vono, holky, O Pilníku, Svidříku... ad. Že je Dobešova tvorba nadčasová, nejlépe dokazují jeho protitotalitní písničky, které jsou i dnes aktuální více, než by příslušelo. Písničkám přitom nechybí nadhled, lehkost a typický Dobešův humor.

A protože na podiu a hlavně v hledišti je potřeba se smát nejen mezi slzami, ale i pěkně od plic, nastupují na scénu Jarmila, Pražce, Zpátky do trenek, Pašáci jdou do světa, Puerto Montt, Zum Zum aj. Ze svého výletu s ruksakem po Americe si Dobeš přiváží Niagaru, Denver, Lisu z N.Y.C., Californii, o kterých s úsměvem prohlašuje, že se jimi konečně zařadil mezi opravdové trampy. Mezi tzv. dumačky patří kupř. Pecky v čokoládě, Kostelíček, Papíroví draci, Vendelín Prouza, Na Pranýři. Svaly v obličeji tuhnou, pohled se upírá do dálky a z divadla v Kutné Hoře nebo Frýdku-Místku odlétáme s Pavlem Dobešem do Souhvězdí Žab, do Utahu, za Spolužákem nebo mezi Zákony šachových polí; Pokud vím.

Zajímavý rozhovor s Pavlem Dobešem si můžete přečíst zde.

Videoklip k jednomu z Pavlových největších hitů Jarmila: