Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

POCHWALONE (PL), UŠTKNI (Rožnov)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 11.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 10. listopadu 2017 - 20:00 - T klub

POCHWALONE (PL), UŠTKNI (Rožnov)

20:00 UŠTKNI
21:00 POCHWALONE                      Na čepu 12° RADEGAST

Pochwalone, ryze ženská kapela z Varšavy, vznikla v roce 2011 a v prvotní fázi spojovala folklórní motivy, alternativní rock a feministické myšlenky. V bohaté sestavě s houslemi a jinými lidovými nástroji dívky fungovaly do roku 2014 a stačily vydat desku "Czarny War". V roce 2016 se skupina reaktivuje a sestava se ustálila na triu Nika (dříve Post Regiment, Morus) - zpěv, Tekla (dříve Pudelsi, Deuter, Karpaty Magiczne) - basa a Dominika - bicí. Znamená to dost výraznou změnu oproti dřívějšku, hudebně se posouvají směrem k noise rocku s punkovým drajvem. K textům současných polských básnířek přibyly i ty zahraniční. Stále se věnují tomu, co se žen týká, sdělují společné prožitky, protest napříč generacemi, radost i smutek. V současnosti patří k jedněm z nejživelnějších polských koncertních aktů, k čemuž napomáhá instrumentální zdatnost hudebnic a divoký projev zpěvačky.

Uštkni je punková kapela se saxofonem z Rožnova pod Radhoštěm, která začala hrát roku 2007.
Již dříve členové hráli v uskupeních Šťastní a veselí a Psi, ale Uštkni byla založena kolem roku 2007 Kavem a Ctibem. Jako další do kapely přibrali Johnyho (dříve se Ctibem zpíval a hrál ve Výboru veřejného blaha) a Leniu (potkali se již v Šťastní a veselí, účinkovala také v Cat Head). Po nějaké době hledání se našel i kytarista Zdeňa (zároveň hraje v Divní hosti) a v tomto seskupení mohli poprvé zahrát na Vrahu v domovském Rožnově, to v roce 2008.
V roce 2013 vydala kapela LP obsahující na jedné straně Oči šelem a na druhé Protijed. V současné době hraje na basu Petra.

Vstupné do 9. listopadu 100 Kč, v den akce 120 Kč.
Předprodej od 10. října v T klubu, TIC a online.

video