Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

NAŠE ANO, MOONCUP ACCIDENT, SÄKKIKANGAS

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
23. 3.
Pátek

19:30

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 23. března 2018 - 19:30 - T klub

NAŠE ANO, MOONCUP ACCIDENT, SÄKKIKANGAS

Zatímco glitch devadesátých let, úzce spojený s laptopovou hudbou, byl založen na estetizaci odpadních zvuků, projekt Mooncup Accident Jana Klamma se pomyslně vrací do doby, kdy slovo glitch ještě neoznačovalo nic jiného než poruchu. Hlasy, diktafony, kytara, zvukové hračky, piezosnímače i neurotické pohyby rozvíjejí etiku smetiště: odpadky se neskládají do promyšlených koláží, nýbrž se kupí v nestejnoměrné skrumáže. Tvorba Mooncup Accident je – stejně jako každá správná skládka – dezorganizovaná, vrstevnatá, trochu nebezpečná, a přitom lákavá a dá se v ní najít spoustu obskurních věcí. EP Dead End Street vyšlo nedávno na značce KlangUndKrach.

Säkkikangas je alter ego skrývající neunavného ostravského hudebního aktivistu Rejžu vystupujícího od roku 91 (Spontánní křeč, V koupelně je břitva, XXXH´X XOˇXXOXX, Ghettoswingers, Krausofon Dygital, Heinz sans Pastor, Sklo ). Kombinuje elektroniku a hlas, terénní nahrávky a beaty, noise a silence. Ne nutně. Jak kdy. Säkkikangas skrze masku nejen divoce plive a prská, ale žene dopředu i hrubou záplatou přešitou vlnu krabicového noisu.

Trocha improvizace, nervů anebo upocené pohody dělá z produkce tria Naše ano, v němž se sešli členové skupin Zablouduil(a), Massola, Ruinu (a mnoha dalších formací), vcelku normální obývákovou záležitost. Dva saxofony a syntezátor napoví, že se bude kopat. Půda je měkká a kontaminovaná, jako na skládce. Nejde ani tak o potřebu něco v ní hledat, jako spíš o radost z přehrabování a chuť se do ní bořit. Ladit, přepínat, občas se uvolnit. Bordel – Áda, Čunďa a Páťa se rozhodli v něm říct své Ano.

Vstupné do 22. března : 80 Kč, v den akce: 100 Kč. Prodej v T klubu, v TIC nebo online od 20. 2.