Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Chorobopop, Dr Fleischman (PL), Safenat Paneach

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
30. 4.
Úterý

20:00

Vrátnice

Čekejte indie rock, post punk a tvrdé jazzpunkové hraní inspirované kanadskou školou Nomeansno

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 30. dubna 2024 - 20:00 - Vrátnice

Chorobopop, Dr Fleischman (PL), Safenat Paneach

Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali domácí Chorobopop. Ctib, Zay a Keč se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zároveň opustili dosavadní jistoty – natočili album z jedné poloviny zcela synthpopové.

Deska dostala název Svobodě na stopě. To může odkazovat ke svobodě tvůrčí, ale také ke svobodě jednotlivce na úsvitu vzrůstu omezování svobod, vzniku nových válečných konfliktů, dezinformací, umělé inteligence a dalších nejistot, které přepisují řadu dosavadních „jistot“.
KCelou desku poslouchejte tady.
 

Novou nahrávku uvedou do světa na domácích praktikáblech a pozvali si k tomu spřízněné kapely, které zpestří celou událost.

Plzeňské Safenat Paneach, bigbítovou kapelu poučenou devadesátkami (Sebadoh / Leatherface / Pixies), rozkročenou mezi Posázavím a Plzní, s novým materiálem opouštějící převzaté básně (především Jirousovy) a mířící do Vrátnice s vlastními texty. Po dvou albech se proměňuje i muzika směrem k jednoduchosti a písničkovějšímu vyjádření. Třetí deska je ze všech ta nejšpinavější a nejvíc nahlas. Nechte se překvapit!

A druhý host? Dr Fleischman, čili Marcin, Jacek a Michal jsou tři pozoruhodní týpci, kteří – nebyli v tom jediní – propadli před docela hodně lety kouzlu NoMeansNo a podobných kapel. Ukázalo ale se, že jejich oddanost hudbě je taková, že se zařadili k nemnoha kapelám, který zdá se přežijou všechno. A jsou navíc pořád lepší a lepší. Pokud si ji pamatujete z Konťák festu, tak asi víte, o čem mluvíme.

Vstupné: předprodej 200 Kč, v den akce a na místě 250 Kč. Předprodej od 26. 3. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.