Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Night of Zeppelin NoLimit

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
17. 5.
Pátek

20:00

Vrátnice

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 17. května 2024 - 20:00 - Vrátnice

Night of Zeppelin NoLimit

Led Zeppelin byla anglická rocková skupina, která se stala jednou z nejvlivnějších v historii rockové hudby. Díky tvrdému bluesrockovému kytarovému zvuku bývají považováni za předchůdce heavy metalu a jedním ze zakladatelů hard rocku. Hudební tvorba Led Zeppelin vychází z bluesové hudby, ale je ovlivněna dalšími hudebními styly jako je keltská hudba, country, rock and roll, ale i jazz, soul, funk, reggae, folk a v pozdější době jsou patrné v jejich tvorbě i prvky orientální hudby.

Interpretace hudby Led Zeppelin je pro mnohé muzikanty hudební výzvou a nejinak tomu bylo i u zrodu koncertního programu "Night of Zeppelin NoLimit". V České republice existují asi 3 až 4 kapely, které hudbu Led Zeppelin na skvělé interpretační úrovni nabízejí. Ve všech případech ale zpívají leadvocal muži. Projekt "Night of Zeppelin NoLimit" je jako jediný v ČR postaven na expresivním ženském zpěvu   Dany Chytilové, který je podpořen precizní energickou kytarou Jaromíra Pospíšila a rytmikou – bicí Pavel Brada, baskytara Petr Konečný. V programu „Night of Zeppelin NoLimit“ zaznějí nejznámější skladby Led Zeppelin - jako Good Times, Bad Times, Ocean, Ramble On, Baby I´m gonna leave you, Immigrant Song a další. Zajímavostí je i to, že např. skladba Black Dog zazní hned ve třech různých úpravách tak, jak s ní v průběhu let pracoval Robert Plant.

Nejvýraznější osobou „Night of Zeppelin NoLimit“ je kytarista a umělecký vedoucí Jaromír Pospíšil, díky němuž celý projekt vznikl. Má za sebou působení v olomouckých kapelách Bluesberg, Bluesparty, příležitostně vystupuje s René Lackem a novinkou je projekt E.G.Spirit trio, v němž se zaměřuje na hudbu Erica Galese. Zpěvačka Dana Chytilová v minulosti působila v oblasti taneční hudby. V současnosti se věnuje koncertní činnosti a kromě „Night of Zeppelin NoLimit“ působí ještě v dalších hudebních projektech.

Vstupné v předprodeji 100 Kč, v den koncertu 150 Kč. Předprodej od 23. 4. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.