Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

připravujeme

U:FEST #3

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
7. 6.8. 6.

17:00

Brillovka, nádvoří

Třetí ročník festivalu mapující aktuální trendy v alternativní hudbě

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 7. června a sobota 8. června 2024 - 17:00 - Brillovka, nádvoří, sál, terasa

U:FEST #3

Třetí ročník festivalu mapující aktuální trendy v alternativní hudbě přichází s nejvíce našlapaným line-upem a doufáme, že naplníme nádvoří i terasu Brillovky. Budeme se bavit, tančit a taky rozšiřovat své hudební obzory. Jednotlivé interprety budeme postupně představovat, so stay tuned!

Jedním z headlinerů letošního U:Festu bude N.O.H.A. Kapela specifická stylově otevřeným mixem drum&bassu, world music, dub stepu a energií nabitých groovů. Hity jako Di Nero, Wanna Play, Dive in Your Life, a hlavně Tu Café, které ji vynesly až na největší evropské festivaly. Na pódiu exceluje jako smršť, vydávající ze sebe nakažlivou pozitivní energii.

Hudební lahůdkou bude též Sunbrella je projekt londýnského hudebníka a producenta Davida Žbirky. Na pódiu jej oživuje se stejnojmennou šestičlennou kapelou. Debutové album Heatworn, které vyšlo v únoru 2023, zaznamenalo velký ohlas u hudebních kritiků. Máte-li rádi shoegaze či obecně alternativní kytarový rock 90. let se špetkou elektroniky, tuhle partu určitě oceníte.

Čerstvě reaktivovanou kapelu The Stylists, ve které se potkali Tonya Graves, Moimir Papalescu z Venessy a legendární saxofonista Petr Venkrbec, doplnil Moimirův syn Miki. Čekejte taneční funk protkaný popem a novou vlnou.

Oblíbený syntezátorový mág a šoumen Ventolin má v Rožnově své věrné publikum, pravidelně vyprodává Vrátnici a teď to zkusí, jaké je to hrát na terase Brillovky. Už se těšíte na hity Disco Science, Indián, Sovy nebo Mech?

Zajímaví budou určitě taky Hard to Frame z Lysé nad Labem, které vystihuje barevná kombinace elektronické a akustické hudby s prvky jazzu, podtržená křehkým hlasem zpěvačky Karoliny. Kapela dokáže být na pódiu jemná, až zasněná a zároveň vás rozvibruje hlubokými beaty, které nezapřou inspiraci v dubstepu, d'n'b nebo minimalistickém technu.

První vlna předprodeje 15. 12. 2023 – 14. 2. 2024 za cenu 350 Kč
Druhá vlna předprodeje 15. 2. 2024 – 1. 4. 2024 za cenu 450 Kč
Třetí vlna předprodeje 2. 4. 2024 – 6. 6. 2024 za cenu 550 Kč
Vstupné na místě: pátek 400 Kč, sobota 600 Kč, pátek + sobota 650 Kč

Partneři festivalu: NXP, IST inovative sensor technology

Festival probíhá pod záštitou hejtmana Zlínského kraje, Ing. Radima Holiše.

The Stylists

Ventolin

Hard to Frame