Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

připravujeme

Ewa Farna, Aiko

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
12. 7.
Pátek

20:00

Rožnovské koupaliště

POP MUSIC! Koncert na koupáku!

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 12. července 2024 - 20:00 - Rožnovské koupaliště

Ewa Farna, Aiko

Do prostoru rožnovského koupaliště vám přinášíme opravdu velký popový koncert. Se svou kapelou vystoupí Ewa Farna, kterou po vyprodané O2 Areně můžeme považovat za jednu z největších star české hudby. Předskokankou je zpěvačka Aiko, kterou jste mohli zaznamenant jako vítězku národního kola soutěže Eurovize, fanoušky oslovila písní Pedestal. Česko bude reprezentovat v květnu na semifinále ve švédském Malmö.

  • První vlna předprodeje 6. 2. – 30. 6. 2024 – 690 Kč
  • Druhá vlna předprodeje 1. 7. – 11. 7. 2024 – 790 Kč
  • Vstupné na místě: 900 Kč
  • Děti do 6 let zdarma

Předprodej online, v Téčku nebo v TIC.

Ewa Farna je polsko-česká zpěvačka, producentka a autorka. Patří mezi vůbec nejúspěšnější zpěvačky nejen u nás, ale i v sousedním Polsku, kde debutovala rok po svém českém startu. Vydala 5 českých a 6 polských řadových desek, dvě „Best Of“ kompilace a dokonce pár živých záznamů at‘ už akusticky nebo se symfonickým orchestrem.

Ve svých 11 letech byla objevena na Festivalu Dětské Písně v Havířově a dostala nabídku na vydání vlastní desky. Jako čerstvě 13letá debutovala se singlem Měls mě vůbec rád se, která se dostala do čela tehdy nejposlouchanějších písní a její stejnojmenné album získalo s více než 70 tisíci prodanými kusy status 2x platinové desky během jednoho roku.V témže roce vyhrála ocenění Objev roku v Českém slavíkovi a o dva roky později se stala vůbec nejmladší držitelkou Slavíka v kategorii Zpěvačka roku, když se umístila na třetím místě.Tehdy 15letá vyrazila jako historicky nejmladší zpěvačka na samostatné turné. V Polsku se dočkala ocenění třeba na proslulých festivalech v Opole nebo Sopot a její singl Cicho se stalo v Polsku velkým hitem. Byla několikrát porotkyní v televizních pěveckých soutěžích jak v Polsku tak v Čechách a vyzkoušela si i roli moderátorky, když moderovala dva ročníky hudebních Cen Anděl. Forbes ji zařadil do prestižního výběru inspirativních lidí „30 pod 30“.

V roce 2021 oslavila 15 let na hudební scéně vydáním desky UMAMI, které díky snoubení společenských témat a moderního zvuku je recenzenty označováno jako popový manifest nastupující generace.

Aiko, to jsou zasněné tóny, neony, energické vystoupení a ojedinělá atmosféra. To je Aiko. Narozená v Moskvě, vyrůstající v Čechách a v současné době působící v Londýně, Aiko je zajímavou směsí kultur a vlivů. V roce 2018 vydala své debutové, eponymní EP “AIKO”.

V roce 2020 vydává své první album s názvem “Expiration date”. Úspěšné singly “Power” a “Daughter of the Sun” ji přinesly spolupráci se Spotify, kdy se v projektu Equal stala první tváří za CZ/SK a při té příležitosti se objevila na Times Square Billboardu. Aiko je zkušenou performerkou. Vystupovala na prestižních zahraničních festivalech - Sziget, Waves Vienna, nebo supportovala umělcům jako Tamino, Black Honey či Lauren Ruth Ward.

Její tvorba je kladně oceňována hudebními kritiky a svou popularitu získala Aiko i v médiích jako Elle, Harpers Bazaar, Fullmoon Magazine a mnohých dalších.

Partneři koncertu: FCC, Robe, NXP, onsemi, Solartec, IST inovative sensor technology