Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VARHANNÍ KONCERT

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
22. 5.
Pondělí

19:00

Pondělí 22. května 2006 - 19.00 hodin - kostel sv. Kateřiny v Zubří

VARHANNÍ KONCERT

Eva Bublová - varhany
Karolína Berková - mezzosoprán
Marek Zvolánek - trubka

Eva Bublová studovala od 5 let klavírní hru na Hudební škole hlavního města a ve 12 letech začala hrát na varhany. Oba obory pak studovala na Pražské konzervatoři. V roce 1996 byla přijata na pražskou Akademii múzických umění. Zúčastnila se řady varhanních interpretačních kurzů u renomovaných zahraničních umělců /např. H. Vogel, M. Sander, L. Lohmann, E. Kooiman, J. van Oortmerssen aj./. Eva Bublová je držitelkou řady významných mezinárodních ocenění. Jako sólistka vystupuje s řadou českých orchestrů, koncertovala na řadě našich i mezinárodních festivalů. Jako sólistka se představila i v zahraničí /Francie, SRN, Lucembursko, Rakousko, Polsko/. V roce 2004 debutovala na Dresdner Musikfestspiele ve SRN. V roce 2003 absolvovala s vynikajícím hodnocením Conservatoire National Supérieur de Musique v Lyonu.

Karolína Berková absolvovala Hudební fakultu Akademie múzických umění v Praze ve třídě prof. R. Tučka. Na základě stipendia uděleného Italským kulturním institutem absolvovala v první polovině roku 2001 pěveckou stáž na Conservatorio di G. Verdi v italském Miláně. V roce 1997 se stala vítězkou Mezinárodní pěvecké soutěže E. Destinnové a v roce 2001 laureátkou Mezinárodní pěvecké soutěže A. Dvořáka v Karlových Varech.

Marek Zvolánek, hře na trubku se Marek Zvolánek věnuje od sedmi let. Už během studií na Pražské konzervatoři u prof. Antonína Vaigla působil v Big bandu Václava Hybše. Své vzdělání pak dále rozšířil v salzburském Mozarteu a na berlínské Musikakademie. V osmnácti letech se stal členem České filharmonie. Ve dvaceti letech vyhrál konkurs na sólotrumpetistu Symfonického orchestru Českého rozhlasu, kde působí dodnes. Výrazně se uplatňuje také jako sólista. Jako člen souboru Pražští žesťoví sólisté (Prague Brass Soloists) se představuje pravidelně na turné po Japonsku, Německu a Švýcarsku. Hostuje i v zahraničních symfonických orchestrech. Před lety založil se svými rozhlasovými kolegy soubor Pražské komorní žestě. Od roku 2001 hraje exkluzivně na nástroj světoznámého rakouského výrobce "Schagerl Music Instruments".

Vstupné v předprodeji: 90,- Kč, na místě 110,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 2. května v T klubu a knihkupectví Lukas a Plejáda.