Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

PUTOVNÍ VÝSTAVA POUTNÍK JAN PAVEL II.

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
16. 6.
Pátek

09:00

Společenský dům

Pátek 16. června až čtvrtek 22. června 2006 - 9.00 - 19.00 hodin - Společenský dům

Putovní výstava Poutník Jan Pavel II.

Farní charita Rožnov pod Radhoštěm

Tento první Slovan na papežském trůně ovlivnil základním způsobem vývoj dějin Evropy 21. století. Karol Józef Wojtyła - muž bez italské národnosti na papežském stolci, ze země ovládané komunismem, profesor etiky a teologie, spisovatel, básník, autor rozhlasových her, sportovec, významný mírotvorce, činný i v polském protinacistickém odboji, po svém zvolení přijal jméno Jan Pavel II. Žádný jiný papež dosud necestoval nikdy tak daleko a tak často jako on a zrovna tak o žádném z papežů nebylo nikdy natočeno tolik dokumentárních filmů, napsáno tolik knih a nebylo s ním tolik rozhovorů v tisku či v jiných médiích. Přesto nikdy nezatoužil po moci a skromným a laskavým zůstal až do svého skonu dne 2. dubna 2005, aniž by kdy zatoužil po moci.

Putovní výstava k nedožitým 85. narozeninám Jana Pavla II. mapuje život, myšlenky a dílo této významné osobnosti. Obsahuje velkoplošné fotografie a videoprojekci, která představuje Jana Pavla II. nejen jako kněze, biskupa, kardinála a papeže, ale také jako spisovatele a autora rozhlasových her a básní. Výstava obsahuje 44 panelů s velkoplošnými fotografiemi a videoprojekci. Jste srdečně zváni všichni, především však mládež, jejímž velikým příznivcem tento renesanční člověk-papež byl.
Výtěžek dobrovolného vstupného bude použit jako příspěvek na připravovanou rekonstrukci charitního víceúčelového domu, jehož maketa bude výstavu doprovázet.