Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

A. N. OSTROVSKIJ - SVATBA BALZAMINOVA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
23. 9.
Sobota

19:00

Společenský dům

Sobota 23. září 2006 - 19.00 hodin - Společenský dům

A. N. OSTROVSKIJ - SVATBA BALZAMINOVA

divadlo BLIC

Brilantní komedie s nádechem erotiky.

Míša Balzamin je pětadvacetiletý snílek a prosťáček, kterého musí oženit dohazovačka. On sám si chce vzít hlavně mladou, krásnou a bohatou nevěstu. Dokáže o tom celé dny snít, ovšem realita je většinou katastrofálně jiná. Z námluv se zatím vrátil vždy s pochroumaným zdravím (dostal nakládačku) i sebevědomím (většina nevěst se mu vysmála). Jak to dopadne tentokrát?

Divadlo Bláznů lovících ideje cedníkem, bylo v Ostrožské Nové Vsi založeno v listopadu roku 2000. Své první premiéry se však dočkalo až o rok později 29. prosince 2001 - muzikál Setkání s Kateřinou. Tato inscenace zaujala nejen publikum, ale také odbornou porotu, a tak se přes krajské přehlídky Forbína Otrokovice a Dostavník Uherské Hradiště dostala na národní přehlídky Femad Poděbrady a Šrámkův Písek. Nakonec se dočkala i mety nejvyšší, zúčastnila se prestižní mezinárodní přehlídky Jiráskův Hronov 2002. Dalšími představeními divadla Blic se staly pohádka Ivany Bendové a Kateřiny Mančalové Modrý hrnec na motivy M. Macourka (premiéra 15. 6. 2002) a komedie J. Patricka Podivná paní Savageová (premiéra 21. 3. 2003).

V současné době má divadlo BLIC na svém repertoáru pohádkovou komedii Vladimíra Zajíce Kocour v botách, která měla českou premiéru 30. října 2004. Od března 2006 hraje také inscenaci ryze pro dospělé Svatba Balzaminova.

Cena v předprodeji: 60,- Kč, na místě: 70,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá v knihkupectví Lukas.
Pořádá rožnovský amatérský divadelní soubor DIGOKNU.