Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VALAŠSKÁ BLUESOVÁ SPOLEČNOST

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
27. 9.
Středa

20:00

Společenský dům

Středa 27. září 2006 - 20.00 hodin - sál Společenského domu

VALAŠSKÁ BLUESOVÁ SPOLEČNOST
Speciální host - bluesová legenda HANS FREISLER
SILENT WATERS - Rožnov p. R.

Koncert k 10. výročí kapely

Valašská bluesová společnost byla založena v roce 1996 jako příležitostné sdružení tří muzikantů hrajících akusticky (dvě kytary, foukací harmonika a samozřejmě zpěv), převážně repertoár E. Claptona. Dva roky na to posílena o rytmiku se začala kapela nořit do blues elektrických kytar a tím se i posunul výběr písní (S. R Vaughan, G. Moore, M. Waters, J. Mayal) zasahující až do rockových vod (C. C. R., Roling Stones, Dire Straits, ZZ top). Jelikož všichni členové mají své domovské soubory vystupuje VBS sporadicky s o to větším nasazením. Složení kapely: Zbyněk Tvarůžek - ak. kytara, klávesy, zpěv; Petr Nekuža - basová kytara, zpěv; Jarda Mikel - kytara, zpěv; Pavel Goláň - kytara, foukací harmonika, zpěv; Richard Paprskář - bicí.

Hans Freisler kytarista a zpěvák, jehož hudební pouť se odvíjela mnoho let v zahraničních barech a hudebních klubech, začátkem 90. let provozoval první rožnovský "rockový klub" KAMENEC, čímž nastartoval vznik několika kapel různých žánrů. Členové VBS jsou s tímto muzikantem hudebně i lidsky úzce spjati nejen proto, že někteří hráli v jeho kapele Vabank, ale hlavně proto, že jeho doménou je právě bluesová kytara. Na valašských pódiích se opět objeví po dlouhých 13 letech.

Silent waters - pohodová muzika s nádechem jazzu. Čerstvě vzniklá kapela složená z ostřílených muzikantů. Složení kapely: Jarda Mikel - kytara; Marian Fuska - basová kytara; Adam Fuska - klávesy; Dan Olejník - bicí; Jana Frňková - zpěv.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě 130,- Kč. Předprodej vstupenek bude probíhat od 12. září v T klubu, Hudebninách a rožnovských knihkupectvích Lukas a Plejáda.