Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

RENÉ KUBELÍK - housle, MILOSLAV KLAUS - kytara

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 10.
Úterý

19:00

ZUŠ

Úterý 10. října 2006 - 19.00 hodin - ZUŠ

RENÉ KUBELÍK - housle
MILOSLAV KLAUS - kytara

Spolupráce René Kubelíka a Miloslava Klause se datuje od 90. let 20. století. Jejich současný společný repertoár zahrnuje skladby od období baroka, přes díla Nicola Paganiniho, až po tanga Astora Piazzoly či filmovou hudbu Johna Williamse.

René Kubelík se narodil v bývalém Československu jako potomek slavné muzikantské rodiny (k jeho předkům patří mimo jiné proslulý houslista a skladatel Jan Kubelík a jeho syn - dirigent Rafael Kubelík). Studoval na hudební škole v Praze, po přesídlení do SRN v mistrovské třídě prof. Valerije Gradowa v Essenu, poté v Mannheimu, kde v r. 2000 absolvoval ve třídě sólistů. Je držitelem řady hudebních ocenění. V r. 2002 spoluzaložil v Mannheimu mezinárodní forum houslových a violových koncertních mistrů. Kde aktivně působí jako docent houslové hry. Koncertoval v řadě evropských zemí i v Japonsku. V současné době je prvním koncertním mistrem Jihozápadní německé filharmonie v Kostnici.

Miloslav Klaus vystudoval na Státní konzervatoři v Praze u prof. J. Jirmala. Poté absolvoval studium klasické kytary na Akademii múzických umění v Praze jako historicky první student a absolvent tohoto oboru v naší republice. Získal několik cen na mezinárodních interpretačních soutěžích z nichž nejvýznamnější je III. cena a titul laureáta na prestižní mezinárodní soutěži "Concours International de Guitare" v Paříži. Koncertoval ve více než 20 státech Evropy a v kulturních centrech dalších zemí celého světa. Spolupracuje s řadou předních českých sólistů, orchestrů a komorních souborů.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 120,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá v T klubu a knihkupectví Lukas a Plejáda. Mediálním partnerem je TV Beskyd, Spektrum Rožnovska a ON Semiconductor.