Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

GRAFFOVO KVARTETO

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 12.
Středa

19:00

ZUŠ

Středa 20. prosince 2006 - 19.00 hodin - ZUŠ

GRAFFOVO KVARTETO

Štěpán Graffe - housle
Lukáš Bednařík - housle
Lukáš Cybulski - viola
Michal Hreňo - violoncello

Graffovo kvarteto vzniklo v roce 1997 na brněnské konzervatoři ve třídě Miloše Vacka. Za dobu své existence získal soubor řadu ocenění na mezinárodních soutěžích. V roce 1999 to byla 2. cena na soutěži Beethovenův Hradec, v roce 2003 vyhrál soubor 1. cenu na soutěži komorních souborů ACT v Londýně a v roce 2004 získal na soutěži Verfemte Musik v německém Schwerinu 1. cenu a zvláštní cenu francouzské asociace Forum Voix Etouffeés. Mezi stěžejní repertoár kvarteta patří smyčcové kvartety Leoše Janáčka, za jejichž interpretaci získalo dvakrát Cenu Nadace L. Janáčka v roce 2001 za provedení v německém Reichnau v roce 2003 v Londýně. Na uměleckém růstu souboru se podílejí přední osobnosti brněnského hudebního života, v současné době především prof. A. Sýkora, člen legendární sestavy Janáčkova kvarteta. Graffovo kvarteto se zúčastnilo několika mistrovských kursů u členů světově proslulých smyčcových kvartet.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 120,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá v T klubu a knihkupectví Lukas a Plejáda.

Mediálním partnerem je TV Beskyd, Spektrum Rožnovska. Koncert je finančně podpořen firmou ON Semiconductor a Nadací ČHF.