Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VÁNOČNÍ KONCERT

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
12. 12.
Úterý

19:00

Společenský dům

Úterý 12. prosince 2006 - 19.00 hodin - Společenský dům

VÁNOČNÍ KONCERT

VÁCLAV HUDEČEK - housle
prof. PETR ADAMEC - klavír

Václav Hudeček zahájil svoji příkladně strmou cestu mezi českou a mezinárodní interpretační elitu v šedesátých letech. Již ve věku patnácti let dne 12. 11. 1967 vystoupil na koncertu v Londýně s Royal Philharmonic Orchestra. O den později ho slyšel legendární David Oistrach, předpověděl mu velkou budoucnost a nabídl mu pedagogickou pomoc. Od roku 1970 až do Oistrachovy smrti v r. 1974 byl žákem tohoto velkého Mistra. Od londýnského debutu vystupoval po celém světě na nejprestižnějších pódiích, s nejlepšími světovými orchestry jakož i na světových festivalech. K odkazu D. Oistracha a dalších velikánů ruské houslové školy se stále hlásí.

Hudečkovo sympatické vystupování a zejména styl jeho hry spojující technickou suverenitu s vervně tvořeným a emociálně bohatým tónem a s radostí, kterou dovede nezaměnitelným způsobem přenášet do publika okouzluje obecenstvo bez rozdílu věku. Jeho nahrávka Vivaldiho Le Quattro Stagioni s dirigentem Pavlem Koganem je od r. 1992 stále nejúspěšnější produkcí v České republice a interpret za ní obdržel zlatou a v r. 1997 platinovou desku. Rovněž za další svoje nahrávky obdržel zlaté desky. Václav Hudeček se nevěnuje jen Kompozicím starých mistrů, ale rozšiřuje své repertoárové spektrumo díla XX. století (Janáček, Prokofjev) a skladby soudobých českých autorů (Kymlička, Fišer, Mácha). Systematicky se stará i o pomoc nastupující české interpretační generaci a to jak každoročním pořádáním letních houslových kurzů v Luhačovicích, tak představováním těch nejlepších jako hostů na svých koncertech.

Petr Adamec, kolínský rodák studoval v letech 1958 - 1962 na pražské konzervatoři a v letech 1963 - 1968 na Akademii muzických umění u prof. Františka Raucha. Od r. 1970 působil jako profesor pražské konzervatoře a od r. 1972 nejdříve jako odborný asistent a později jako docent a od r. 1991 jako řádný profesor pro komorní hudbu na AMU v Praze. Prof. Petr Adamec je vyhledávaným pianistou ve všech oborech a tak kromě Václava Hudečka, se kterým spolupracuje takřka čtvrt století, koncertoval s pěvci Peterem Dvorským, Evou Urbanovou, s členy České filharmonie M. Kejmarem aj. Seidlem. V r. 1972 působil jako hlavní klavírista na mistrovských kurzech věhlasného Nathana Milsteina v Zurichu.

Vstupné s místenkou: 200,- / 220,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 21. listopadu v T klubu a knihkupectví Lukas.