Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VEČER KLAVÍRNÍ IMPROVIZACE - JIŘÍ PAZOUR

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
23. 1.
Úterý

19:00

ZUŠ

ilustrační obrázek

Úterý 23. ledna 2007 - 19.00 hodin - ZUŠ

VEČER KLAVÍRNÍ IMPROVIZACE - JIŘÍ PAZOUR

Večer klavírní improvizace je poněkud netradičně pojaté koncertní vystoupení, jehož originální a neopakovatelnou podobu vytváří jeho protagonista - hudební skladatel a klavírista Jiří Pazour - společně se svými posluchači. Koncert bývá obvykle zahájen řadou do určité míry předem promyšlených improvizačních kreací. Například variacemi na lidovou píseň či jinou známou melodii v různých hudebních stylech. Posluchači tak mohou na známém tématickém materiálu srovnat hudební řeč baroka, klasicismu, romantismu, impresionismu, některých kompozičních směrů XX. století nebo i jazzu či pop-music. Následují improvizace mimohudební, v nichž dochází ke ztvárnění určitých nálad, impresí atd. Jednotlivá čísla koncertu jsou propojena průvodním slovem, které posluchačům do určité míry naznačí o jaký druh improvizace se momentálně jedná. Do průběhu druhé části koncertu již vstupují posluchači jako spolutvůrci programu. Kdokoli z přítomných má možnost v libovolné podobě poskytnout tématický materiál pro improvizaci a navrhnout způsob zpracování. Večer improvizace Jiřího Pazoura je vždy mimořádným uměleckým zážitkem jak pro hudební znalce, tak i pro laické milovníky umění.

Program koncertu:

1. Improvizace na českou lidovou píseň v různých hudebních stylech:

a) rokoka
b) klasicismu
c) romantismu
d) impresionismu
e) konce XX. Století
f) pop - music

2. Večerní město

Zima

3. Improvizace na hudební anagramy

BAGHDAD
ADIS ABEBA
FASADA
CAFE

4. Stylové posuny známých skladeb

Téma z opery Lovci perel (G. Bizet)
Carmina burana - fragment (C. Orff)

5. Improvizace na známé evergreeny

………………………………………………………………………………………………

6. Improvizace na témata daná publikem

Mediálním partnerem je TV Beskyd, Spektrum Rožnovska. Koncert je finančně podpořen firmou ON Semiconductor a Nadací ČHF.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 120,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 9. ledna v T klubu a knihkupectví Lukas a Plejáda.