Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

18. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
18. 8.
Sobota

17:00

Amfiteátr Na Stráni

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 18. srpna 2007 - 17.00 hodin Rožnov pod Radhoštěm - amfiteátr Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě

18. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

Multižánrový festival.

Vystoupí:

Třešňák band

Necelé dva roky po kritikou vysoce ceněném albu Inventura vydal na jaře 2007 Vlasta Třešňák a jeho Band nové CD s názvem Skopolamin, které potvrdilo Třešňákův ústup z pozice ryze folkového písničkáře. Blues, rock, folk, rock´n´roll... I v koncertním provedení překvapivě energické písně z nového alba střídají folkové písničky a rockově rozervané novinky, v nichž je možno vystopovat vlivy Neil Younga, Erica Claptona, Jimi Hendrixe či Lou Reeda - ale nejvíce Vlasty Třešňáka.

Složení skupiny: Jaromír Panáček - kytara a rytmika vypůjčená ze skupiny Pod Černý vrch Jiří Kubíček - baskytara a Martin Rychta - bicí nástroje.

Fermata - SK

Fermata znamená v hudobnom názvosloví grafické označenie na predĺženie určitého tónu; miera toho predĺženia nie je presne určená. Symbolika názvu korešponduje so zameraním rovnomennej rockovej skupiny, pre ktorú je charakteristické spojenie strohej disciplíny so živelnou spontánnosťou. Skupina Fermata, ktorá vznikla v roku 1973, zažíva v súčasnosti už niekoľký úspešný comeback a vypredané koncerty znamenajú, že o skupinu je stále veľký záujem. Hudba skupiny Fermata bola v každej fáze svojej existencie predovšetkým o objavovaní bielych miest na hudobných mapách. Vždy išlo skôr o dobrodružstvo, ako o chladnú kalkuláciu. Bielych miest na mapách ubudlo, dobrodruhovia pomaly vymierajú. Našťastie je tu ešte Fero s Fedorom so svojim dorastom.

Složení skupiny: Fero Griglák - autor, aranžér, gitara, klávesové nástroje, klavír, vocal; Fedor Frešo - basová gitara a kontrabas; Peter Preložník - piano, klávesy; Igor "Teo" Skovay - bicie.

Abraxas

Abraxas je živoucí rocková legenda, která v loňském roce oslavila 30 let své existence. Na počátku roku 2007 vydala zbrusu nové album s názvem "Už je to jedno" a rozjela se na následné turné po vlastech českých i moravských. Připomeňme pár hitů skupiny: Nekonečný boogie, Poprvé, Box, King Kong a nebo z doby nedávné Obyčejnej svět, Karel drogy nebere.


Skupina hraje takřka v původním složení: Slávek Janda - kytara, zpěv; Miroslav Imrich - zpěv; Ivan Pelíšek - bicí a Zdenda Chládek - baskytara.

Evolution Dejavu - CZ/PL

Progresivní dance s prvky worldmusic - samply, elektrická kytara, bass kytara, sitar, zpěv a pestrá škála netradičních nástrojů a zvuků z celého světa (didjeridoo, kožené barely, djembe, darbuka, dholl, perkuse, dhondo atd.) to je v Ostravě působící mezinárodní pětičlenná Evolution Dejavu. Inspiraci této skupiny fanoušci najdou mezi takovými jmény kapel jako Fundamental, Transglobal underground, Asian Dub Foundation či The Prodigy. Evolution Dejavu vystupovala také v klubech v Rakousku a Polsku. V Polsku debutovala kapela v budově Wroclawské opery v podobě živého hudebního doprovodu němého filmu "Tabu" režiséra Friedricha Wilhelma Murnaua z roku 1931 na pozvání tamního filmového festivalu Era Nowe Horyzonty. Kapela byla v roce 2004 vyhlášena jako objev festivalu Colours of Ostrava.

Složení skupiny: David Žyla - zpěv, barely, darbuka, djembe, dholl, dhondo; Petr Bartoš - didgeridoo, zpěv, barely, kytara; Petr Šaffa - samplery; Tomasz Osiecki - sitar, basová kytara; Pavel Nowak - djembe, darbuka, dholl, dhondo, perkuse.

Hudba Praha / Jasná páka

Soubor Jasná Páka byl pravděpodobně největším objevem čs. klubové scény na začátku 80. let. Jeho pestrá směsice pub-rocku a punku, okořeněného prvky nové vlny, skloubená se starým rhythm & blues a neotřelým, syrovým písničkářstvím skupinu už od počátku stavěla do pozice jakýchsi novovlnných předáků. Charakteristické pro ni byly ječivé holčičí sbory postavené do kontrastu s mužskými hlasy a syrový sound kytar. Dva roky po založení kapely, tedy na začátku roku 1983 padla Jasná páka mezi prvními za oběť ideologickému boji režimu proti rockovým kapelám "nové vlny se starým obsahem" - kapela se ocitla na tzv. Trojanově seznamu a tím se stala "společensky a ideologicky neúnosnou". Během onoho zákazu kapelu Michal Ambrož přestavil a použil tehdy hojně používaný trik - soubor přejmenoval na Hudbu Praha."Nový" Ambrožův team stavěl na poněkud odlišné hudební orientací - důraz na méně agresivní a více melodické pojetí skladeb. Vytíženost skupiny a sólové projekty členů skupiny se staly důvodem v roce 1996 k přerušení činnosti zakončeným velkou českou tour. Smrt J. I. Wünsche těsně před Koncertem pro Kosovo, kterého se H. P. po dlouhé pauze zúčastnila, a posléze nostalgie a nátlak fanoušků spojil kapelu po pěti letech dohromady.

Složení skupiny: Michal Ambrož - kytara, zpěv; Bohumil Zatloukal - kytara zpěv; Vladimír Zatloukal - kytara, zpěv; Jiří Jelínek - baskytara; Karel Malík - saxofon, zpěv; Michael Šimůnek - bicí; Jamajka Koblicová - zpěv; Petra Studená - zpěv, host: Petr Váša.


Skyline

Nejrozjetější česká elektronická kapela vznikla v roce 1997 v Praze. Kapela byla ovlivněna především taneční scénou, která se tehdy blížila ke svému vrcholu a původní zvuk Skyline tedy vycházel hlavně z drum and bassu. Ovšem už tehdy se odlišovali tím, že nedělali jen tracky, ale plnohodnotné a silné písničky. Skyline vždycky byli a budou hlavně koncertní kapelou, mají za sebou stovky vystoupení a pověst divoké party, která by "rozjela i mrtvého". Ostatně za svá živá vystoupení získali i několik cen - na Dance Awards 2004 získali ocenění za Projekt a Koncert roku a ten samý rok vyhráli i v kategorii Dance/Hip hop v prestižních ALMA Awards, kde jsou odborníky z branže oceňována právě nejlepší živá vystoupení. Skyline pravidelně hrají na většině nejdůležitějších tuzemských festivalech a mají za sebou i zkušenosti ze zahraničí - turné po Polsku, dále koncerty v Německu, Portugalsku a také účast na prestižním holandském festivalu Eurosonic, což je prezentace nových evropských kapel.

Složení skupiny: NU-C - zpěv; Jitka - zpěv; Jacob - zpěv; Hoffy M - programming; Majkii B - kytara; Radek B - bicí.

Uvádí: Karel Prokeš


Změna programu vyhrazena.

Vstupné v předprodeji: 170,- Kč, na místě: 200,- Kč, děti a ZTP: 60,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 2. července v T klubu, v Informačním centru a v knihkupectvích Lukas a Plejáda.

Spolupořadatel: Valašské muzeum v přírodě.

Sponzoři: Deza, CS Cabot, Remak, Pivovar Radegast, AGH, Solartec, B-mobil, Dobiáš, Grafia Nova, BRISTON security, ON SEMICONDUCTOR, Elinex electric, Melody steakhouse.

Tato akce je již 5. rokem finančně podpořena z Fondu kultury Zlínského kraje.

Mediální partneři: Metropolis, Spektrum Rožnovska, TV Beskyd, rádio Apollo, Informační centrum, www.beskydy24.cz, týdeník Jalovec.

» Plakát festivalu     » Situační plánek     » Polep auta