Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MOTÝLI

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
3. 10.
Středa

19:00

Společenský dům

ilustrační obrázek

Středa 3. října 2007 - 19.00 hodin - Společenský dům

MOTÝLI

Divadlo Palace Theatre - Praha

"Co je víc? Milovat, nebo být volný jako motýl?" Love story plná humoru a nečekaných poznání.
Jméno Leonarda Gershe není v Čechách příliš známé. Neprávem. Byl to velmi úspěšný autor a hrál se mnohokrát i u nás. Jeho Motýli se objevili na repertoáru několika českých divadel a později i soukromých hereckých společností. Leonard Gershe se narodil 10. června 1922 v New Yorku. Prosadil se coby dramatik, scénárista, skladatel, vystupoval jako host různých televizních pořadů. Proslavil se především svou spoluprací s filmem a televizí. Už v padesátých letech realizoval televizní seriál (Private Secretary) a především se podílel na vzniku oscarového muzikálu Funny Face.
K napsání Motýlů inspiroval Gershe podle vlastní slov rozhlasový pořad. Šlo o zpověď slepého mladého muže, který vyprávěl o svém životě a pocitech. Jeho schopnost vyrovnat se s handicapem Gershe upoutala. Většinový postoj k postiženým je totiž jiný: málokdo z nás dokáže zapomenout na bariéry a jednat se slepcem či vozíčkářem spontánně, přirozeně a rovnocenně. Zkušenost Dona Bakera a jeho předobrazu z reálného života není jistě ojedinělá. Leonard Gershe, stvořitel nádherných postav Jill, Dona a jeho matky, zemřel 9. března 2002 následkem mrtvice.

Hrají: Don Baker - Vojta Kotek, Jill Tannerová - Klára Jandová / Jana Stryková, Paní Bakerová - Valérie Zawadská, Ralph Austin - Richard Trsťan.
Autor: Leonard Gershe.
Režie: Alexej Pyško.

Vstupné s místenkou: 300,- / 320,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 4. září v T klubu a knihkupectví Lukas.