Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

SILENT WATERS, TY SYČÁCI

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
29. 2.
Pátek

20:00

restaurace Harcovna

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 29. února 2008 - 20.00 hodin - restaurace Harcovna

SILENT WATERS
TY SYČÁCI

Vznik hudebního sdružení Silent Waters se datuje někde do roku 2004. Kdy jej založili kytarista a skladatel Jarda Mikel (Mňága, Valašská bluesová spol.) a zpěvačka a textařka Jana Schwarzová. Kapelu pak po dlouhou dobu provázely klasické "porodní bolesti" - hledání vlastní cesty a časté změny muzikantů. Nakonec se však podařilo najít ty správné lidi v Praze. Na počátku léta 2007 tedy začíná kapela hrát v nové, fungující sestavě, složené z ostřílených muzikantů, kteří mají rádi pohodovou swingující muziku. Jelikož skupina v tomto složení hraje a zkouší poměrně krátkou dobu, tvoří zatím její repertoár jak vlastní, tak i převzaté skladby (klasické standardy nebo úpravy bluesových a jazzových evergreenů).

Složení kapely: Jana Schwarzová - zpěv, Jarda Mikel - kytara, David Růžička - bicí, Miroslav Sebera - basa, Petr Szakal - piano.

Kapela Ty Syčáci vznikla v roce 2000 z iniciativy Petra Váši, jedné z nejpozoruhodnějších postav české alternativní scény. Váša je výjimečný zpěvák, textař, performer a experimentátor, jediný český muzikant schopný hrát doslova celým tělem (on sám tento styl, který jej proslavil už při sólovém vystupování, nazývá "fyzické básnictví"). Jeho spoluhráči v kapele Ty Syčáci jsou baskytarista Tomáš Fröhlich a kytarista Petr Zavadil (oba členové kapely Pluto Pavla Fajta). Základem obsazení Těch Syčáků je kytara, baskytara a zpěvy, doplněné perkusemi, ale i balalajkou, desetistrunným stickem a minidiskem. Prvním počinem nově vzniklé kapely ve složení Váša - Fröhlich - Zavadil byl cyklus písní "Máj v dubnu". Pod stejným názvem vyšel na CD v září 2000 a téhož roku za něj kapela získala cenu Volného sdružení hudebních kritiků Periskop - Žlutá ponorka. Druhá deska, formálně navazující na Máj v dubnu, vyšla v květnu 2001 pod názvem "Lék a jed". Pak následovala velká hudební dobrodružství, kdy kapela pracovala na rockové opeře "SSSS" (Samota - Sláva - Smrt a Spása), která vyšla na CD 2002 a o dva roky později se dostal na řadu další velký projekt eko-psychologická opera "Lišák je lišák", který vyšel také na 2CD v roce 2005. V listopadu 2007 vyšlo poslední album BUM BUM BUM s podtitulem "To nejlepší a bicí", které obsahuje výběr ze všech vydaných desek nahraných s bubeníkem a v nových aranžích. Největšími devízami Těch Syčáků je nekompromisní, ostrý styl a vytrvalost ve ztvárňování vlastních představ. Co platilo pro fyzického básníka Vášu, platí i pro kapelu: nepřizpůsobuje se žánrům, ale sama si je vytváří.

Složení kapely: Petr Váša - zpěv, Petr Zavadil - kytara, Tomáš Fröhlich - baskytara, Aleš Pilgr - bicí.

Vstupné v předprodeji: 80,- Kč, na místě: 100,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 19. února v T klubu, Hudebninách a knihkupectvích Lukas a Plejáda.