Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

TRIO ARUNDO

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
12. 2.
Úterý

19:00

ZUŠ

ilustrační obrázek

Úterý 12. února 2008 - 19.00 hodin - ZUŠ

TRIO ARUNDO

Jan Souček - hoboj
Jan Mach - klarinet
Václav Vonášek - fagot

Koncert vážné hudby v rámci KPH.
Dechové trio Arundo vzniklo na přelomu roku 2003/2004.

Jan Souček (1983) absolvoval pražskou konzervatoř u prof. F. X. Thuriho a od loňského roku je posluchačem HAMU v Praze ve třídě prof. Jany Brožkové. Mezi jeho soutěžní úspěchy patří čestné uznání na soutěži Concertino Praga (1999), 1. ceny ze soutěžních přehlídek konservatoří v Teplicích (2000) a Ostravě (2003) a zejména vítězství v mezinárodní soutěži v Lodži (2005). V létě 2001 absolvoval turné s Gustav Mahler Jugenorchester. V současné době působí jako první hobojista Pražské komorní filharmonie.

Jan Mach (1976) vystudoval konzervatoř v Brně a HAMU v Praze ve třídě prof. Vlastimila Mareše a prof. Jiřího Hlaváče. Po úspěšném ukončení magisterského stupně pokračuje v doktorandském studiu v oboru Interpretace a teorie interpretace. Stal se členem festivalového orchestru Aix-en-Provence, se kterým neustále spolupracuje. V r. 1993 získal 1. cenu na soutěži konzervatoří v Kroměříži a jeho největším soutěžním úspěchem je 4. místo na mezinárodní soutěži ARD v Mnichově (2003). V rámci komorní hudby účinkoval s řadou známých těles, provedl premiéru klarinetového kvintetu Jindřicha Felda s Pražákovým kvartetem. Pravidelně spolupracuje s Českým rozhlasem. Jako basklarinetista je členem Pražského klarinetového kvarteta, se kterým vydal CD s názvem Clarinaissance.

Václav Vonášek (1980) se začal věnovat hře na fagot na plzeňské konzervatoři pod vedením Ladislava Šmídla a Matouše Křiváčka. Je čerstvým absolventem HAMU v Praze ve třídě profesorů Františka Hermana a Jiřího Seila. V r. 2002 získal za absolutní vítězství v česko-slovenské soutěži "Talent roku" stipendium na Royal College of Music v Londýně. Ve stejném roce uspěl též v soutěži Pražského jara, kde získal 2. cenu a cenu za nejlepší provedení české soudobé skladby. Mezi jeho další úspěchy patří též 1. cena ze soutěže International Double Reed Society v Melbourne (2004) a vítězství v mezinárodní hobojové a fagotové soutěži v Lodži (2005). Václav Vonášek se hojně věnuje prosazování fagotu jako sólového nástroje, zejména v transkribovaných skladbách. Jednou z takových skladeb je i Sonáta d moll od C.P.E. Bacha (původně flétnová).

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 120,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 29. ledna v T klubu a v knihkupectvích Lukas a Plejáda.