Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

JEDEN SVĚT 2008

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
7. 4.9. 4.

00:00

kino Panorama

ilustrační obrázek

Pondělí 7. až středa 9. dubna 2008 - kino Panorama

JEDEN SVĚT 2008

T klub - kulturní agentura a společnost Člověk v tísni ve spolupráci s kinem Panorama a Filmovým klubem uvádí festival Jeden svět 2008 v Rožnově p. R. ve dnech 7. - 9. dubna 2008 v kině Panorama.

Během své existence se festival Jeden svět, organizovaný společností Člověk v tísni, vyvinul v největší lidskoprávní filmový festival v Evropě a stal se jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí v rámci Prahy a celé České republiky. Desátý, jubilejní ročník festivalu se konal v Praze od 5. do 13. března 2008, v průběhu března a dubna se uskuteční ve 28 dalších městech České republiky.
Více informací na www.jedensvet.cz.

V programu festivalu jsou zahrnuty jak nejvýraznější kvalitní dokumenty, které byly za uplynulý rok natočeny a získávají ceny na nejvýznamnějších světových festivalech, tak investigativní a aktivistické filmy, které upozorňují na závažné problémy a porušování lidských práv. V roce 2007 Jeden svět získal Čestné uznání Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) za výchovu k lidským právům.

Záštitu nad rožnovským festivalem převzali: starosta JUDr. Jaroslav Kubín, místostarostka Markéta Blinková a hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš.

Mediálními partnery jsou: Spektrum Rožnovska, TV Beskyd a Mladá fronta Dnes.

www.jedensvet.cz | závěrečná zpráva Jeden svět 2008