Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

WOHNOUT, VYPSANÁ FIXA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
29. 11.
Sobota

20:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 29. listopadu 2008 - 20.00 hodin - Společenský dům

WOHNOUT
VYPSANÁ FIXA

Koncert v rámci podzimního turné.

DVD od Wohnoutů za cenu svačiny nebo dvou piv...

Ještě před tím, než se zavře skupina Wohnout do studia a natočí novou řadovou desku, nachystala pro fanoušky polechtání v podobě jediného doposud vydaného DVD se jménem "Ahoj dědo, aneb co tebe čeká, nás zatím nečeká". Jeho cena je 50,- Kč, což je v přepočtu jedna svačina, či dvě piva. K dostání je v novinových stáncích či benzínových pumpách, proto se v galantérii, či řeznictví rozhodně neptejte. Tento podzim mimo to připravili šňůru spolčenou se spřízněnými hudebními tělesy, jako jsou Vypsaná Fixa, Sunshine, UDG či slovenští Horkýže Slíže.

Mimo koncertování nastupují Wohnouti do studia, aby nahráli novou řadovou desku. Tentokrát si ke spolupráci přizvali zvukového mistra Borise Carloffa, který v minulosti spolupracoval např. se Sunshine, Kryštof či Clou. Nové album vyjde na jaře 2009.

Více najdete na www.wohnout.cz.

Vypsaná Fixa je pardubická hudební skupina mající základ své hudby v punku, ale obohaceném o prvky jiných žánrů; sama kapela se někdy označuje za punk-popovou. Vznikla v roce 1994 a hraje v sestavě Michal Mareda (Márdi) - zpěv, kytara, Milan Kukulský (Mejla) - kytara, Daniel Oravec (Mejn) - baskytara, Petr Martínek (Pítrs) - bicí.

Výrazným prvkem skupiny jsou její básnické, surrealistické texty, které píše frontman Márdi. Pravděpodobně se inspiroval u Williama Saroyana - Tracyho tygr, Odvážný mladý muž na létající hrazdě - a v mnoha dalších knihách jako např. Sto roků samoty od Gabriela García Márqueze. Během roku 2007 spolupracovali na natáčení českého filmu Václav, který orámovala hudba z jejich tvorby. Zpěvák skupiny se ve filmu objevil i v epizodní roli.

V letošním roce vystoupili opět na spoustě festivalů a koncertů. Nyní je můžete slyšet a vidět spolu s kapelou Wohnout i u nás.

Vstupné v předprodeji: 150,- Kč, na místě 200,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 11. listopadu v T klubu, Hudebninách a knihkupectvích Lukas a Librex (bývalá Plejáda).