Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

LUBOŠ POSPÍŠIL & 5P – Praha, STUPID HILL TELEGRAPH – Rožnov p. R.

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
30. 1.
Pátek

20:00

restaurace Harcovna

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 30. ledna 2009 - 20.00 hodin - restaurace Harcovna

LUBOŠ POSPÍŠIL & 5P - Praha
STUPID HILL TELEGRAPH - Rožnov p. R.

Luboš Pospíšil matador české hudební scény s nespočtem hitů na kontě (m.j. Tenhle vítr jsem měl rád; Soukromá cesta do nikam; Jekyll a Hyde; Píši Vám, Karino...) se nedávno po vzoru vrstevníka a někdejšího spoluhráče Radima Hladíka obklopil mladými muzikanty. Spolu s nimi, letitým spolupracovníkem Bohumilem Zatloukalem a básníkem Pavlem Šrutem, pod obnovenou značkou 5P připravil nový silný materiál. 22. února 2008 tak po sedmiletém půstu vyšlo album Příznaky lásky, na němž Luboš Pospíšil navazuje na to nejlepší ze své bezmála čtyřicetileté hudební kariéry. Do skupiny se vrátily klávesy (Ondřej Fencl), což umožňuje oprášení nejednoho letitého klenotu, za bicí usedla vycházející hvězda mezi tuzemskými bubenicemi Pája Táboříková, rytmiku dotváří prvotřídní baskytarista z někdejší Nebřenského Vltavy Martin Štec. Generační bariéry rozmetala hned první společná zkouška, kapela hraje s obrovskou radostí, byť některé písně jsou starší než někteří účinkující muzikanti. Podrobnější informace o Luboši Pospíšilovi naleznete na webu www.lubospospisil.cz.

Stupid Hill Telegraph. Těžiště tvorby souboru tvoří verše básníka Otto Přerazila (držitele Porcelánové mísy v literární soutěži "Kraj Bezruča"), podbarvené koláží hravých melodií postmoderního charakteru na virtuálně imaginárním základě. Ovšem řekneme-li Á, musíme říci rovněž Bé: Ano, i bujarý lidový tón možno postřehnout v oněch prostých nápěvech jinak seriózního syžetu. Nicméně více či méně nelze nevzít na vědomí jistý mediální tlak, jímž je tvorbě S.Hi.T. podsouvána jakási účelová a cynická snaha o zviditelnění se a sesměšnění tradice jako takové. Zůstává tedy pouze na vás resumé, zda napijete se ze zřídla poésie, či-li je zkalíte soudem překotným...

Složení kapely: Ivo Hruška - bicí nástroje, Bořivoj Látal - basová kytara, Přemysl Schmidt - kytary, Saša Naša - přednes.

Vstupné v předprodeji: 80,- Kč, na místě 100,- Kč. Předprodej probíhá od 13. ledna v T klubu, Hudebninách a knihkupectvích Lukas a Librex (bývalá Plejáda).