Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

DISSOLVING OF PRODIGY - Havířov, SALAMANDRA - Ostrava, INVERSE - Rožnov p. R.

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
15. 5.
Pátek

19:30

restaurace Harcovna

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 15. května 2009 - 19.30 hodin - restaurace Harcovna

DISSOLVING OF PRODIGY - Havířov
SALAMANDRA - Ostrava
INVERSE - Rožnov p. R.

Dissolving Of Prodigy. Vznik se datuje do roku 1991 pod názvem Bigotry. V roce 1993 při natáčení 2. dema byl název změněn na Dissolving Of Prodigy. Doposud má kapela na svém kontě 3 dema a 4 CD, poslední počin "Štvanice" spatřil světlo světa loni. 2 videoklipy "In Memory" a "Rozmluva s větrem" mohli fans spatřit i na TV Óčko a ČT2 včetně rozhovorů.

Mimo účinkování na řadě významných festivalů D.O.P. předskakovali např. Samael či legendě doom metalu The Gathering. Jelikož Dissolving stáli u zrodu tohoto stylu v našich zemích, jsou mnohými redaktory označováni za fotry českého doom metalu.
Podrobnější informace naleznete na:
www.dissolvingofprodigy.net, bandzone.cz

Složení kapely: Fusaty - kytara, zpěv, Čadík - bicí, Valda - flétna, rykot, Chrobis - kytara, Wolňas - basa.

Salamandra - power speed metalová ostravská kapela, kterou založil kytarista Pavel Slíva v roce 1998 po úspěšném studiovém debutu "Twilight of Legends". Nyní má za sebou Salamandra 10 let působení a na svém kontě 4 řadová CD a několik kompilací. K poslednímu CD Faces of Chimera uspořádala kapela v loňském roce tour a oslavila narozeninovým koncertem své "kulatiny". Za dobu svého působení má za sebou Salamandra spoustu zajímavých koncertů, ať již na velkých festivalových pódiích nebo v klubech. - Noc plná hvězd, Basinfirefest, Rock nářez Lipnice, More than Fest na Slovensku, Masters of Rock Cafe…..předskakovala kapelám jako Gamma Ray, Stratovarius, UDO, Edguy, Kreator, Grave Digger, Timo Kotipelto, Shaman, zahrála si na společném koncertě s Tarjou Turunen a taky Sabatonem. Úrodný loňský rok byl korunován 2 skvělými koncerty - vystupováním na Masters of Rock ve Vizovicích a předskakováním IRON MAIDEN v Praze. V současné době kapela dokončujeme výroční DVD, jehož základem bude právě zmiňovaný koncert ve Vizovicích. Kromě klipů, které kapela natočila za 10leté působení, se můžou fanoušci těšit i na archivní záznamy koncertů, dokumenty a spoustu fotek.

Složení kapely: Hana Šlachtová - klávesy, zpěv, Ivan Borovský - zpěv, řev, chrapot, chrchlot, kvílení, Karel Řepecký - kytara, Pavel Slíva - kytara, Dan Baalberith Jureček - bicí.

Kapela Inverse je z Rožnova a Ostravy. Hrajeme progresivní metalcore s prvky matematického metalu ve stylu třeba Meshuggah, ale i přímočařejší věci. Fungujeme asi dva roky, ten první jenom ve zkušebně, kde vzniká materiál (hrajeme samozřejmě vlastní skladby, až na jeden cover od už zmiňovaných Meshuggah), druhý rok vylézáme z podzemí a začíná se koncertovat - zatím jen po severní Moravě. Asi největším oficiálním úspěchem je 1. místo v kategorii metal /hardcore/ punk na soutěži Karvinský Woodstock 2008. I když jsme toho názoru, že v podstatě každý vydařený koncert je úspěchem - na prvním místě je pro nás radost z hraní. Kdo má zájem, může si poslechnout naše demo na bandzone.cz.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě 120,- Kč. Předprodej probíhá od 5. května v T klubu, Hudebninách a knihkupectvích Lukas a Librex.