Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

LR COSMETIC BIG BAND - OSTRAVA se křtem nové desky Zbyňka Ternera UNDER MY SKIN

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
29. 10.
Čtvrtek

19:30

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 29. října 2009 - 19.30 hodin - Společenský dům

LR COSMETIC BIG BAND - OSTRAVA
se křtem nové desky Zbyňka Ternera UNDER MY SKIN

Swingový koncert

LR Cosmetic Big Band vznikl v roce 1981 a v činnosti byl podporován frýdecko-místeckým Swing klubem. V bohatém repertoáru orchestru převažují skladby autorů swingové éry: G. Millera, B. Goodmana, G. Gershwina, D. Ellingtona, C. Portera, W. Hermana, D.Gillespieho, R. Anthonyho, a dalších. S orchestrem spolupracovali přední čeští umělci např. G. Brom, J. Koubková, F. Havlík, J. Hnilička. Big Band natočil řadu nahrávek v Čs. rozhlase v Ostravě a Brně, účinkoval také v televizním Studiu M. Big Band se zúčastnil jazzových festivalů v Karlových Varech, Rychnově n. Kněžnou, Olomouci, Kroměříži, Šumperku, Českém Těšíně a Vyškově. V současné době orchestr se svými sólisty Janou Píchovou, Zbyňkem Ternerem, Milanem Michnou, pěveckým triem Melody Ladies a dalšími pravidelně vystupuje v ostravském klubu Parník.

Součástí koncertu v Rožnově p. R. bude slavnostní křest nové swingové desky Zbyňka Ternera, natočené právě s tímto souborem v červnu letošního roku ve studiu ostravského rozhlasu.

Příznivce swingové hudby zajisté potěší skladby slavných interpretů, mimo jiné F. Sinatry, L. Armstronga, R. Charlese, N. K. Colea v programu večera tak zazní melodie jako Hello Dolly, New York, New York, Just A Gigolo, Blue Moon, Mackie Messer, Lady Is A Tramp, Georgia On My Mind a mnoho dalších.

Zbyněk Terner - vl. jménem Zbyněk Tvarůžek, rožnovský rodák, který se pod tímto pseudonymem již několik let pohybuje na bluesové a swingové scéně, přichází na podzim s novým CD jež je vyústěním tříleté spolupráce s LR Cosmetic Big Bandem.Více na www.zbynekterner.com

Vstupné s místenkou: 150,- / 130,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 13. října v T klubu a knihkupectví Nohavica (býv. Lukas).