Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

BUDEM ZPÍVATI, KOLEDOVATI...

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 1.
Pondělí

18:00

kostel Všech svatých

ilustrační obrázek

Pondělí 4. ledna 2010 - 18.00 hodin - kostel Všech svatých

BUDEM ZPÍVATI, KOLEDOVATI...

cimbálová muzika Soláň

V programu zazní lidové vánoční koledy a pastorely v podání rožnovské cimbálové muziky Soláň a sólistů Michaely Bařinové, Kláry Blažkové, Pavla Ptáčka a Františka Prokopa.

Cimbálová muzika Soláň působí na folklorní scéně bezmála 20. let, za tu dobu sklízela úspěchy na mnoha festivalech u nás i v zahraničí. Valašský folklor zachytila také na sedmi CD - např. Nebude nám dycky tak (robotné písně), Koleda nám nastala (lidové koledy z Moravy), Dobře je s muzigú, Valašské pěsničky, A tož jakú (písně pijácké, špásovné aj iné), Při Betlémě na salašu (opět lidové koledy tentokrát ve spolupráci s cimbálovou muzikou Technik) či poslední CD dětský písní Dyž sem byl malučký... Má na svém kontě také tři nominace na folklorní cenu FOSKAR - v roce 2005 za album roku a zpěváka roku, v roce 2008 za muziku roku. Jako host v programu vystoupí Schóla od sv. Josefa z Hutiska-Solance pod vedením Martina Kováře, která zazpívá barokní i lidové koledy a také spirituály. Chrámový sbor funguje přes 25 let, v současné omlazené podobě zpívá cca 8 let. V repertoáru má barokní, klasické písně, spirituály, irské balady, swingové songy apod. Každoročně pořádá koncert pro své příznivce v Hutisku-Solanci. Velký úspěch sklidil svým vystoupením i v Jablonném v Podještědí či v Městské knihovně v Rožnově.

Vstupné v předprodeji: 110,- Kč, na místě 130,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá v T klubu a knihkupectví Nohavica. Vstupenky je možné si předem rezervovat telefonicky na čísle 571 651 233 nebo na e-mailu: ekonomicke@tka.cz, rezervace se ruší 5 dnů po zahájení předprodeje.