Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

JEDEN SVĚT 2010

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
29. 3.31. 3.

00:00

kino Panorama

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pondělí 29. až středa 31. března 2010 - kino Panorama

JEDEN SVĚT 2010

12. ročník mezinárodního filmového festivalu o lidských právech

Pořádá společnost Člověk v tísni a T klub - kulturní agentura ve spolupráci s kinem Panorama a Filmovým klubem v Rožnově p. R.

Jeden svět je dnes největším lidskoprávním filmovým festivalem v tísni v Evropě a jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí v rámci Prahy a celé České republiky. Každoročně promítá Jeden svět přes 100 filmů z celého světa a snaží se podporovat kvalitní dokumentární filmy se sociální, politicky angažovanou a lidskoprávní tematikou. V roce 2007 Jeden svět získal Čestné uznání Organizace spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) za výchovu k lidským právům.

12. mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech JEDEN SVĚT se uskuteční v Praze 10. - 18. března 2010, v průběhu března a dubna dále proběhne v dalších 29 městech po celé České republice. Výběr z filmů Jednoho světa bude prezentován také v Bruselu.

Festival se koná pod záštitou Václava Havla, ministra kultury Václava Riedlbaucha a primátora hlavního města Prahy Pavla Béma.

Záštitu nad rožnovským festivalem převzali starosta JUDr. Jaroslav Kubín, místostarostka Markéta Blinková a hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák.

Mediálními partnery jsou: Spektrum Rožnovska, TV Beskyd a Mladá fronta Dnes.

Akci podpořila firma Vakuum servis s.r.o.

Vstupenka v ceně 50,- Kč se bude prodávat před jednotlivými projekcemi v pokladně kina Panorama.

V T klubu (Zemědělská 592) a v kině Panorama (Bezručova 838) je možné si zakoupit festivalovou permanentku v ceně 250,- Kč.