Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

CIKNE ČHAVE a FCM RADEGAST

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
2. 5.
Neděle

15:00

hudební altán

ilustrační obrázek

Neděle 2. května 2010 - 15.00 hodin - hudební altán v parku

CIKNE ČHAVE a FCM RADEGAST

Vystoupení romského souboru z Nového Jičína a frenštátské cimbálové muziky.

Cikne Čhave je romský taneční a pěvecký soubor, který vznikl roku 1999, pod vedením Viktora Kača. Taneční soubor tvoří sesterská čtveřice tanečně nadaných dívek ve věku od 15-19 let. Zakladatelem soboru Cikne Čhave je Veronika Kačová, která mimo to také zpívá se svým mladším bratrem Patrikem Kačem, který hraje na klavír. Každá z dívek dává do tance kus sama sebe a společně vytváří choreografický, srozumitelný tanec plných emocí a radostí. Sama Veronika říká: "V budoucnu bychom chtěli dál rozvíjet své taneční zkušenosti. Tanec je pro nás tou největší radostí a náš druhý život. Tanec je náš život a dar od Boha. Tančíme tradiční romské, balkánské, turecké a rumunské tance plné energie. Mezi naše úspěchy patří prvenství na Romském Talentě v Praze v kategorii Tradiční romský tanec, Jelkhetane (soutěž tanečních souborů) 1. místo. Největší čest pro nás byla a je, že jsme si mohli společně zatancovat s Rumunským souborem Romafest. Byl to pro nás největší zážitek. Tancovali jsme s kapelou Bengas, s Markem Balogem, se světově uznávanou skupinou Gypsy King. Prezentujeme se na různých romských festivalech a soutěžích. Romská píseň v Rožnově pod Radhoštěm (festival romských souborů a kapel z celé ČR), Django fest v Brně (multikulturní festival), Velká muzejní noc (Brno), Karvinský festival, Slavnosti města Nový Jičín, Evropský svátek hudby, Hukvaldy, Cigánský večer na Kolibě, kde jsme tancovali s Markem Balogem a mnoho jiných kulturních akcí, Mezinárodní Den Romů (8.4.) Brno, Praha - Romský talent".

Více na www.ciknechave.estranky.cz nebo na www.youtube.com

FCM RADEGAST je cimbálová muzika z Frenštátu, jejím zakladatelem je Radomír Golas. Kapela má za sebou mnoho hraní, kde lidem předvedli svůj talent a hlavně cit a lásku k ní. V jejich repertoáru je nejen valašská muzika, ale i písničky z různých pohádek. Se souborem Cikne Čhave a s ojedinělým zpěvem Veroniky Kačové vám zahrají i tradiční romské skladby jako je: Cikanský pláč, Joj mámo,…Koncertují nejen v ČR, ale i v zahraničí.

Členové: Bořek Vitásek - housle, Tomáš Frňka - klarinet, flétna, saxofon, Radomír Goldy Golas - cimbál, Lukáš Švajda - basa. Hosté: Tomáš Koláček - viola, Václav Mach - harmonika.

Akce je podpořena z grantu Nadace Děti - kultura - sport.

Bez vstupného.  Plakát akcí v Hudebním altánu.

V případě nepříznivého počasí ve 14 hodin dne konání koncertu bude akce úplně zrušena.