Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

21. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
13. 8.
Pátek

17:00

Amfiteátr Na Stráni

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 13. srpna 2010 - 17.00 hodin - Amfiteátr Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě

21. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

PAVEL DOBEŠ S TOMÁŠEM KOTRBOU

Není moc vtipnějších písničkářů, než je Pavel Dobeš. Využívá k tomu svůj cit pro jazyk, slovní hříčky, originální rýmy a nečekané pointy, nepřeslechnutelný ostravský dialekt, velkou fantazii a schopnost odpozorovat všední věci a zachytit je v osobité a úderné zkratce. Zároveň ale umí vystřihnout i velice poetickou, citlivou baladu, plnou křehké něhy a nesmělých vyznání. Drsný cynik i jemný romantik. Dvě protichůdné polohy, které královéhradecký bard zvládá s tváří hráče pokeru. Dobešovým písničkám sluší dvě kytary, proto jej na jevišti doprovází Tomáš Kotrba. Za roky společného hraní Tomáš vyzrál v bravurního kytaristu, který, i když působí nenápadně, umí zazářit a publikum strhnout.

VĚRA ŠPINAROVÁ s kapelou ADAMA PAVLÍKA

Věra Špinarová je jednou z nejlepších a nejvýraznějších osobností českého popu a rocku. Pro svůj nenapodobitelný sytý hlas i pro temperamentní a vitální vystupování na koncertech se stala jednou z nejoblíbenějších zpěvaček. Má celou řadu krásných hitů, například Meteor lásky, Music box, Bílá Jawa 250, Raketou na Mars nebo Měj mě rád. Největším hitem se však stala píseň Jednoho dne se vrátíš, jejíž melodie je z filmu Tenkrát na západě. Jako prestižní záležitostí v roce 2007 bylo pozvání na koncert Joe Cockera, který nemá nikdy na svých koncertech hosty ani předskokany. Věra Špinarová byla pozvána jako host na ostravský koncert.

Složení kapely: Adam Pavlík - klávesy, zpěv, Petr Musálek - bicí, Ivo Šindel - kytata, klávesy, zpěv, Jiří Hrabovský - basa, zpěv, Martin Sýkora - kytary, zpěv.

PAVEL ŠPORCL s kapelou ROMANO STILO

Zážitek z koncertu v rámci turné Gipsy Way je neskutečný, cikánská kapela a k tomu Šporcl, který do kolektivu cimbálovky za dva roky, co s ní spolupracuje, dokonale zapadl. Je to ale stále on, nezapře se ani pod snědým nádechem hudby, kterou předvádí. A skutečně předvádí. Ono slovo je na místě. Pohoda a uvolněná atmosféra. Cíkánské melodie tradiční z Rumunska i odjinud i kus vážné hudby, do toho Šavlový tanec…a k tomu charisma hlavního protagonisty. Album s Romano Stilo patří mezi ty skutečně povedené. Kapela vznikla na sklonku roku 2006. Cílem zakládajících členů bylo seskupit špičkové hudebníky cikánského původu a společně vytvářet a interpretovat hudbu tak, aby odrážela jejich osobitý charakter, temperament a cítění. V podání kapely Romano Stilo si vychutnáte skladby a písně slovenského, ruského, maďarského, rumunského, židovského - ale hlavně originální provedení cikánského folkloru.

Složení kapely: František Rigo - cimbál, Nikola Šléz - housle, László Onodi - viola, kytara Ján Rigo - kontrabas, František Rigo jr. - klavír.

TAKIN´OFF, Tereza Černochová a Henry D.

Takin'Off je nezávislá hudební formace, jež se pohybuje na klubových i festivalových pódiích již devátým rokem. Z původně šestičlenného, ryze jazzového uskupení se během několika let vystupování rozrostla na těleso čítající jedenáct hudebníků, kteří produkují hudbu na pomezí popu, funku a soulu. Legendární černošský raper Henry D. se stal souputníkem Takin'Off velmi brzy po vzniku formace, v pozici ženského frontmana vystoupí Tereza Černochvá. Po působení v dívčím triu Black Milk spolupracuje od roku 2006 s funkovým seskupením Takin'Off a kromě vlastní kapely s vtipným názvem Skupina ji dnes můžete vidět a slyšet také ve společnosti Monkey Bussines nebo G-Point Hunters což jsou všechno formace, kde může plně uplatnit svůj široký výrazový rejstřík.

Složení kapely: Jaromír Čížek - bicí nástroje, Jaroslav Pokorný - basová kytara, Ondřej Fišer - kytara, Jan Plíšek - klávesy, Jan Jirucha - pozoun, Petr Holovský - altsaxofon, Matouš Kobylka - tenorsaxofon, Patrik Spinek - trubka, Jakub Klár - flétna, Henry D. - zpěv, rap, Tereza Černochová - zpěv.

G - POINT HUNTERS

Každá párty má někde ukrytý svůj bod rozkoše, ale jen někteří lidé ho umí skutečně nalézt. Unikátní projekt G - Point Hunters je pro tento nelehký úkol přímo stvořen. Jádrem projektu je jedna z nejvíce oceňovaných kombinací současné české populární scény - klávesy funkového super producenta Romana Holého a zpěv současného zpěváka roku Matěje Rupperta. Ti si k sobě podle potřeby či nálady zvou další vokalisty, hudebníky nebo DJ. Výsledkem je pokaždé originální kompozice, která je nepřenosným a neopakovatelným zážitkem.

Sponzoři: Deza, CS Cabot, Remak, Pivovar Radegast, AGH, Solartec, B-mobil, Dobiáš, Montezi, myonic, JETI model, Elinex electric, Alpine, ON Semiconductor, Commodum, Cobbler, Hotel Eroplán, Marvel-International, Motýl Media, Repont, Bárta a Cihlář, Vae Therm, ST Servis, Správa a údržba silnic.

Mediální partneři: Spektrum Rožnovska, Grafia Nova, MF dnes, Jalovec, Valašský deník, TV Beskyd, rádio Čas, rádio Valašsko, rádio Haná, Informační centrum.

Uvádí: Marian Žárský. Vstupné v předprodeji: 240,- Kč, na místě 290,- Kč, ZTP a děti 60,- Kč.

Předprodej vstupenek v T klubu, knihkupectví Nohavica a IC. Tato akce je podpořena z Fondu kultury Zlínského kraje. Rezervace vstupenek pro mimorožnovské zájemce: ekonomicke@tka.cz nebo na tel. 571 651 233.