Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

TRIO NÉTÉ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
25. 1.
Úterý

19:00

ZUŠ

ilustrační obrázek

Úterý 25. ledna 2011 - 19.00 hodin - ZUŠ

TRIO NÉTÉ

Ďusi Burmeč, Anna Slezáková, Vlastimil Flajšingr - kytara

Trio Nété bylo založeno v roce 2003. Jeho členové se poprvé sešli v souboru "Moravia Guitar Consort", zaměřujícím se na interpretaci renesanční a barokní hudby. Jako trio nyní ovšem hrají především hudbu soudobou. Mistrovské třídy u Alvara Pierriho a Pabla Márqueze byly důležitým povzbuzením v počátcích umělecké činnosti. V roce 2005 bylo na základě nahrávky vybráno k účasti v závěrečných kolech mezinárodní soutěže komorní hudby v Osace v Japonsku (5th Osaka International Chamber Music Competition & Festa) a v roce 2006 získalo 1. cenu v mezinárodní kytarové soutěži v italské Gorizii (III. Concorso Europeo di Chitarra Classica "Citt? di Gorizia"). Trio Nété s příznivými ohlasy koncertuje na mezinárodní scéně kytarové i komorní hudby (Mezinárodní kytarová soutěž Zruč nad Sázavou, Rassegna internazionale di chitarra classica Citt? di Gorizia, Kytarový festival Mikulov, Momentum Musicum Bratislava, Gitarre Wien - Konzerte Internazionale a další).

Ďusi Burmeč se narodil ve Zlíně. Hudební vzdělání získal na Konzervatoři v Kroměříži u prof. Josefa Švédy a poté na Akademii múzických umění v Praze v kytarové třídě doc. Milana Zelenky. V letech 1994 - 1999 působil ve známé instrumentální skupině Jablkoň, se kterou nahrál dvě CD - Machalaj a Písničky. Jako člen hudební skupiny Talant se podílel společně s Hradišťanem na nahrávce dvou CD - O Slunovratu a Mys dobré naděje.

Anna Slezáková na kytaru začala hrát v deseti letech pod vedením Ludmily a Aloise Menšíkových na ZUŠ v Uherském Hradišti. Poté pokračovala na Konzervatoři v Brně v kytarové třídě prof. Vladislava Bláhy. Nyní je studentkou prof. Alvara Pierriho na "Universität für Musik und darstellende Kunst" ve Vídni. V roce 2007 úspěšně ukončila studia na Filosofické fakultě Masarykovy university v Brně, obor hudební věda. Dosud získala tato ocenění: 2002 - 1. cena v ústředním kole Národní soutěže ZUŠ v Opavě, 2004 - 1. cena v soutěži konzervatoří ČR v Českých Budějovicích, 2009 - 1. cena v mezinárodní kytarové soutěži "John Duarte" v Rustu, Rakousko.

Vlastimil Flajšingr narozen ve Zlíně, kde byl jeho prvním učitelem Jaromír Konečný. Během studia na Konzervatoři v Pardubicích ve třídě prof. Stanislava Juřici se aktivně zúčastnil mistrovských tříd, které vedli Roberto Aussel, Carlo Marchione a další. Kromě zájmu o komorní hudbu se věnuje také pedagogické činnosti.

Akce je finančně podpořena nadací ČHF. Vstupné v předprodeji 110 Kč, na místě 130 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 11. ledna v T klubu a v knihkupectvích Nohavica a Librex.

program koncertu

Pavel Josef Vejvanovský
1640-1693
Sonata Sancti Spiritus
(upr. Vlastimil Flajšingr)
Miloš Štědroň
1942-
Fauxbourdon *
Thomas Morley
1557/58-1602
Canzonets or Little Short Songs to Three Voyces, 1593
(upr. Trio Nété)
No. 3 Crewell you pull away too soone
No. 13 Now must I dye
No. 18 What ayles my darling?
Astor Piazzolla
1921-1992
L`Evasion (upr. Gianluca Tremendo/ Ďusi Burmeč)
Érik Satie
1866-1925
La belle excentrique / Krásná výstřednice (upr. Claude Gagnon)
- Marche Franco - lunaire / Francouzský měsíční pochod
- Grande ritournelle
- Valse du "Mystérieux baiser dans l´oeil" / Valčík "Tajuplného polibku na oko"
- Grande ritournelle
- Cancan grand mondain / Velký světácký kankán
přestávka
Giulio Regondi
1822-1872
Reverie Op. 19 (sólo Anna Slezáková)
Ivo Bláha
1936-
Re - *
I.Comodo
II. Allegro
Bohuslav Martinů
1890-1959
Esquisses de Danses (upr. Alois Menšík/Trio Nété)
I. Allegro moderato
II. Poco Andantino - Allegretto - Andante moderato
III. Allegro vivo
IV. Tempo di Valse
V. Allegro
Máximo Diego Pujol
1957-
Fin de siglo

* skladba věnována Triu Nété