Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

PEPA STREICHL & RETRO BLUES

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
2. 3.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 2. března 2012 - 20.00 hodin - T klub

PEPA STREICHL a RETRO BLUES

Pepa Streichl patří mezi první písničkáře v Československu (od r. 1968). V první polovině sedmdesátých let byl zván ke společným koncertům se sdružením Šafrán. Byl pravidelným účastníkem legendárních Folkových kolotočů v Ostravě - Porubě, kde poprvé na svém recitálu pozval na pódium tehdy neznámého Jaromíra Nohavicu (r. 1982). V následujících letech až do roku 1991 odehráli společně kolem 700 koncertů. Patřil do tehdejší severomoravské hvězdné čtveřice NSDaP (Nohavica, Streichl, Dobeš a Plíhal). Po roce 1991 se věnoval blues, vytvořil kapelu Truc Blues, kde hrál i ostravský jazzový houslista a kytarista Richard Kroczek st. Od roku 1998 do roku 2002 v důsledku nemoci koncertoval jen občas, a to jako zpěvák své vlastní skupiny Truc Blues. Od roku 2002 znovu působí jako sólo písničkář. Částečně se znovu vrací i k folku.

Retro blues je akustické bluesové duo, úspěšně brázdící pódia klubů a festivalů po celé republice s občasnými výlety do Polska. Vzniklo na podzim 2005 jako jednočlenné uskupení a od roku 2006 se díky náhodnému setkání rozrůstá do dnešní podoby dua. Retro blues jsou: Petr "Džetro" Ritzka - akustická kytara, rezofonická kytara, zpěv a Lubomír "Bužma" Khýr - akustická kytara, rezofonická kytara, foukací harmoniky, zpěv. Repertoár tvoří vlastní skladby a bluesové standardy s vlastními texty. "Naší životní láskou je blues"

Vstupné v předprodeji: 120 Kč, na místě: 150 Kč. Předprodej probíhá od 14. února v T klubu a v knihkupectví Knihcentrum.cz.