Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

23. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
17. 8.
Pátek

17:00

Amfiteátr Na Stráni

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 17. srpna 2012 - 17.00 hodin - amfiteátr Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě

23. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

Multižánrový festival.

EVA PILAROVÁ SE SKUPINOU

Zpěvačka Eva Pilarová je obdařená velmi krásným, silným a barevně zajímavým, naprosto nezaměnitelným hlasem - sopránem o rozsahu tří oktáv, oplývající navíc vynikající pěveckou technikou. Zpívala už od dětství, a to i vážnou hudbu. Začala studovat operní zpěv na brněnské JAMU. Po roce studia v roce 1960 však JAMU opustila a nastoupila do pražského Divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr. V roce 1962 na krátký čas odešla zpívat do Divadla Rokoko, ale už v roce 1964 se vrátila zpět do Semaforu. V tomtéž roce si také zahrála ve filmu Kdyby tisíc klarinetů. Během své dlouhé pěvecké kariéry nazpívala velké množství známých hitů, velice populární a oblíbené byly její duety s Waldemarem Matuškou. Zpívala také s Karlem Gottem a dalšími zpěváky. Několikrát zvítězila v anketě Zlatý slavík, má mnoho cen z domácích i zahraničních festivalů. S přibývajícími lety se stále více orientuje především na žánrovou oblast jazzu a swingu a právem patří k pěveckým legendám. Hudební doprovod: JUDr. Vít Fiala - kontrabas a Milan Dvořák - klavír.

MICHAL HRŮZA A KAPELA HRŮZY

Michal Hrůza je výraznou osobností české hudební scény, na které se pohybuje již více než deset let. Zpěvák, úspěšný skladatel a textař, zakládající člen a dlouholetý frontman skupiny Ready Kirken, pro niž složil a napsal více než padesát písní a textů. V roce 2006 se vydal na sólovou dráhu a založil KAPELU HRŮZY, se kterou od té doby vydal již dvě studiová alba - Bílá velryba a Napořád. Michal Hrůza je na jedné straně známý jako autor mnoha velkých hitů, jako např. Zejtra mám, Černý brejle, Krasohled, 1+1, Voda živá, kterou nazpívala Aneta Langerová, či úvodní píseň ze seriálu Vyprávěj. Je rovněž autorem mnoha tematicky hlubších písní a balad, které jsou pro většinu posluchačů tak trochu ukryté. Na jaře letošního roku dokončil první část koncipovaného projektu Noc a Den s podtitulem Noc, na němž najdete jak písně s hitovými ambicemi např. Intuice, Namaluj svítání, tak i znamenité balady Plamen (duet s Anetou Langerovou), nebo Slunce bylo krásné, které navazují na film Lidice. Pro ten Michal napsal i většinu scénické hudby. "Na svět se někdy díváme jinak ve dne a jinak v noci. Oba tyto úhly pohledu jsme chtěli zaznamenat odděleně, proto vznikl nápad vytvořit dvě alba, která mají vnitřní soudržnost a přitom jsou rozdílná. Jistou roli zde samozřejmě hraje i symbolika," říká Michal Hrůza. Složení kapely: Aleš Zenkl - baskytara, Karel Heřman - klavír, klávesy, A. M. Almela - kytary, Stanislav Matoušek - bicí.

ČANKIŠOU

Kapela Čankišou dnes patří ke špičce české world music. Její styl v sobě mísí vlivy několika etnik (především arabské, africké, indické a balkánské) a rockové základy jednotlivých muzikantů. Ty se pod vedením hlasem i postavou impozantního zpěváka Karla Heřmana po pár minutách mění v divoký taneční rej. Kapelu Čankišou založili původem bigbeatoví muzikanti na vánočním mejdanu v roce 1999. Za pomoci nejrůznějších nástrojů z celého světa se vrhli do pro ně naprosto nových vod ethna, world music a originálně opřeli svou tvorbu o legendu dávného jednonohého lidu Čanki. Čankišou vydali několik úspěšných desek: Hudba lidu Čanki, Densé ju, Gamagaj a Lé La. Pátá deska Fat (2011) je poněkud rockovější a v listopadu 2011 se umístila na 17. místě v evropské world music hitparádě, v prosinci 2011 dokonce na 10. místě. Kapela vystupuje na nejrůznějších hudebních akcích, českých a zahraničních festivalech. Projeli svět od ostrova Réunion v Indickém oceánu až po Pakistán. Složení kapely: Karel Heřman - zpěv, trumpeta, Zdeněk Kluka - bicí, perkuse, tahací harmonika, sbor, David Synák - didjeridoo, flétny, altsax, sopránsax, jinagovi, perkuse, sopilka, sbor, Martin Krajíček - mandolína, kytary, tenorukulele, sbor, Jan Kluka - djembe, timbales, bicí, sbor, René Senko - tenorsax, perkuse, sopranukulele, sbor, Roman Mrázek - baskytara, sbor.

STO ZVÍŘAT

Skupina Sto zvířat na podzim 2010 oslavila své 20. narozeniny. Kapela vznikla v roce 1990 jako projekt Jana Kaliny (bicí, zpěv, autor hudby) a Tomáše Belka (tenorsaxofon, texty), kteří právě přišli z vojny a oslovili zpěvačku Janu Jelínkovou. Spolu s dalšími spoluhráči se stali vzápětí nevědomky průkopníky stylů ska a rocksteady u nás. Ve Zvířatech se vystřídalo značné množství špičkových muzikantů (např. Petr Ostrouchov, Arnošt Hanf, Vlasta Bičík, Luboš Krtička, Ladislav Přitasil a další), v současné době zmíněnou trojici doplňují Jan Šobr (kytara), Petr Hostinský (klávesy, zpěv), Martin Líska (trombon), Pavel Herzog (trubka), Jiří Hanzlík (barytonsaxofon), Wilco Wersteeg (basa) a Miki Nop (bicí). Kapela Sto zvířat má za sebou více jak 1 200 koncertů a festivalů v Čechách, desítky koncertů v Německu, ve Francii a Švýcarsku a dvouměsíční turné po USA. Během své dvacetileté existence vydala Zvířata 7 řadových alb, DVD "Jste normální?" a mají na svém kontě účast na bezpočtu kompilací u nás i v zahraničí. Ze Sto zvířat se postupem let stala jistota českých rockových klubů a velkých letních festivalů. V roce 2008 v rámci T-music Tour Zvířata vyprodala pražskou Lucernu a získala Anděla za album Rozptýlení pro pozůstalé v kategorii Ska & reggae.

Akce je spolufinancována z prostředků Zlínského kraje.

Donátoři a spolupracující firmy: Deza, CS Cabot, Robe lighting, Remak, Regomarket, Motýl media, AGH, Solartec, Retigo, Dobiáš, Vae therm, Repont, Montezi, On Semiconductor, JETI model, Alpine, embex, BC-Chemservis, Marvel, Reton, Izolting Moravia, Miroslav Chuděj, Cobbler, Commodum, Sates Morava, Radegast.

Partneři a mediální partneři: Spektrum Rožnovska, Jalovec, Rožnovský prostor, Valašský deník, 5+2 dny, TV Beskyd, rádio Čas, rádio Valašsko, rádio Haná, Grafia Nova, Valašské království, Informační centrum, Valašské muzeum v přírodě, Čechymen, Miger.

Uvádí: David Suchařípa.

Vstupné v předprodeji: 250 Kč, na místě 300 Kč, ZTP a děti 60 Kč.
Sleva vstupného: 20% s kartou mládeže EURO 26

Předprodej vstupenek v T klubu, Valtické vinárně (na náměstí) a v IC.
Rezervace vstupenek pro mimorožnovské zájemce: ekonomicke@tka.cz nebo na tel. 571 651 233.

Spot Radio Valašsko | Spot Radio Haná | Spot Radio čas

Všeobecné podmínky pořadatele

  1. Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.
  2. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  3. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  4. Do areálu není dovoleno vnášet láhve, plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  5. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit magnetofony, profesionální fotoaparáty, filmové kamery či videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  6. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  7. Pořadatel a umělci si vyhrazují právo filmového, televizního nebo video záznamu koncertu. Návštěvník zaznamenaný na dokument může být dále zveřejňován bez dalšího upozornění a finanční náhrady.
  8. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  9. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  10. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  11. Změna programu je vyhrazena.