Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

UŽ JSME DOMA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
28. 11.
Středa

19:30

restaurace Harcovna

ilustrační obrázek

Středa 28. listopadu 2012 - 19.30 hodin - restaurace Harcovna

UŽ JSME DOMA

Už jsme doma je rozhodně nejznámější českou kapelou ve světě! Ve své dosavadní kariéře navštívili více než 30 zemí. Od Ameriky, Japonska, Mexika, Ruska atd. až po Austrálii, Tasmánii a Nový Zéland. Pravidelně koncertují po celé Evropě. V zahraničí odehráli celkově přes 1 000 koncertů. Letos UJD oslaví 25 let na scéně a dvoutisící koncert.

Pokud jde o stylovou charakteristiku, je velmi obtížné je zařadit. Jak v České republice, tak v zahraničí není téměř nic podobného k nalezení. Sami o sobě říkají, že hrají něco mezi Sex pistols a The Residents… Zkrátka tak trochu jiný "punk". Velmi kladné kritiky jak na koncerty, tak na veškeré své nahrávky získávají po celém světě, od Tokia přes Moskvu a Evropu až po San Francisco. Proto je také mají nezávislé distribuční sítě z celého světa ve svých katalozích. UJD se účastnili a účastní řady významných festivalů, kde přitahují často pozornost prestižních periodik, jako tomu bylo např. v Austinu, TX na festivalu SxSW u časopisu Rolling Stone. UJD často podnikají exkurze do dalších oblastí. Pravidelně spolupracují např. s Aurelem Klimtem na hudbě k jeho animovaným filmům a k divadlu. Miroslav Wanek byl za hudbu k filmu Fimfárum Jana Wericha nominován na Českého lva. Kapela natočila v září 2009 druhou sérii hudby k loutkovému večerníčku Krysáci. Obě série již byly odvysílány v ČT, přičemž první z nich získala televizní cenu Elsa za nejlepší animovaný pořad.

Současná sestava: Miroslav Wanek - kytara, klávesy, zpěv, Pepa Červinka - basa, zpěv, Adam Tomášek - trubka, zpěv, Jaroslav Noga - bicí, tlesk, brek, Martin Velíšek - štětce.

Vstupné v předprodeji: 110 Kč, na místě: 130 Kč. Předprodej vstupenek probíhá v T klubu a v IC.