Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

24. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 8.
Sobota

18:00

Amfiteátr Na Stráni

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 10. srpna 2013 - 18.00 hodin - Amfiteátr Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě - Rožnov pod Radhoštěm

24. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

Multižánrový festival.

Předprodej vstupenek byl ukončen.
Doprodej vstupenek ve výši 330 Kč bude probíhat v sobotu 10. srpna od 16.30 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

Vstupné v předprodeji: 270 Kč, na místě 330 Kč, ZTP 80 Kč. Děti do 7 let zdarma. Děti 7-12 let 80 Kč.
Sleva vstupného: 20% s kartou mládeže EURO 26

Předprodej vstupenek: T klub a IC.
Rezervace vstupenek pro mimorožnovské zájemce: ekonomicke@tka.cz nebo na tel. 571 651 233.

Donátoři a mediální partneři: Deza, Robe lighting, Remak, Montel, Solartec, AGH VLT, TS Valašské Meziříčí s.r.o., CS Cabot, Motýl media, VaK Vsetín, Miroslav Chuděj, On Semiconductor, Reton, Commodum, myonic, Vacuum Servis, CZO Trade, Dobiáš, Repont, BC-Chemservis, JETI model, Cobbler, Kiaora, Radegast.

Partneři a mediální partneři: Spektrum Rožnovska, Jalovec, Rožnovský prostor, Valašský deník, TV Beskyd, Radio Čas, Radio Valašsko, Grafia Nova, Valašské království, Informační centrum, Valašské muzeum v přírodě, Čechymen, Miger.

Tisková zpráva | spot Radio Valašsko | spot Radio Čas | MF Dnes | letáček

videoreport

interpreti

MARTA KUBIŠOVÁ S KAPELOU KARLA ŠTOLBY

Marta Kubišová se narodila 1. listopadu 1942 v Českých Budějovicích. V roce 1952 se přestěhovala s rodiči a bratrem do Poděbrad, kde vystudovala gymnázium. Po maturitě pracovala v poděbradských sklárnách a tři roky marně usilovala o doporučení továrny k pohovorům na medicínu. Amatérsky zpívat začala s taneční kapelou, kterou sestavili muzikanti z lázeňského promenádního orchestru Poděbrady. V roce 1962 vyhrála konkurz do pardubického Stop divadla. V roce 1963 získala angažmá v Divadle Alfa v Plzni. Od roku 1964 působila v pražském Rokoku. O rok později se v tomto divadle poprvé sešla s Helenou Vondráčkovou a Václavem Neckářem, s nimiž v roce 1968 založila legendární trio Golden Kids. Po okupaci vojsky Varšavské smlouvy 21. srpna 1968 se stala její píseň Modlitba pro Martu doslova národním protestsongem. Znelíbila se režimu a od roku 1970 následoval zákaz umělecké činnosti. V roce 1977 se stala signatářkou Charty 77. Byla dvakrát vdaná - v roce 1969 se stal jejím manželem režisér Jan Němec, který později emigroval do USA. V roce 1974 se provdala za režiséra Jana Moravce. 1. června 1979 se jim narodila dcera Kateřina. Sametová revoluce v listopadu 1989 ji opět rozezpívala. Od roku 1991 začala s moderováním Adventních koncertů pro ČT a v roce 1992 i pořad na pomoc zvířatům "Chcete mě?". 28. října 1995 získala z rukou prezidenta ČR Václava Havla Státní vyznamenání za zásluhy a později také Svatováclavskou cenu. V rámci udělování cen Akademie populární hudby byla v roce 1998 uvedena do Síně slávy. Natočila mnoho nových alb a pravidelně uvádí své recitály v pražském Divadle Ungelt. V listopadu 2001 měl v Ungeltu premiéru její komorní muzikál Líp se loučí v neděli od Andrew Lloyda Webbera, za který v roce 2002 získala Cenu Thálie. www.martakubisova.cz.

TRIO MICHALA PAVLÍČKA

Michal Pavlíček, český hudební skladatel, kytarista, zpěvák a textař, se narodil 14. února 1956. Je považován za jednoho z nejlepších českých kytaristů a je držitelem řady vítězství a ocenění v odborných anketách. Vstup čerstvého absolventa Filmové fakulty AMU na muzikantskou scénu v polovině sedmdesátých let 20. století byl součástí širšího průlomu do hudební strnulosti normalizace. Jeho kytarová virtuozita a skladatelská invence vnesly do tehdejší československé hudební scény nejen srozumitelný rejstřík stylového vyjádření rockového undergroundu, ale také preciznost instrumentace a osobitost interpretace. V tomto směru bylo nejvýznamnějším jeho působení v legendárním Pražském výběru, který kromě muzikantské originality přinášel texty odrážející nálady a pnutí v neoficiální a neloajální kultuře. Zákaz činnosti Pražského výběru jej přivedl ke spolupráci na řadě hudebních projektů a také k založení skupiny Stromboli, později i Big Heads a skupiny BSP (Baláž-Střihavka-Pavlíček), pro kterou v devadesátých letech napsal svoji nejznámější skladbu Země vzdálená. Jako autor a kytarista spolupracoval na albech předních českých interpretů, jako jsou Bára Basiková, Zuzana Michnová, Monika Načeva, Jana Koubková, Kamil Střihavka, Hana Hegerová, Lucie Bílá, Jiří Suchý a další. Michal Pavlíček složil také hudbu k mnoha divadelním představením, byl několikrát nominován na Cenu Alfréda Radoka. V oblasti scénické a filmové hudby se zapsal více než jedním stem scénických opusů. Napsal hudbu k mnoha inscenacím a seriálům (např. Místo v životě, Cesty domů, Život je ples aj.), k filmům (např. Proč nebo Odcházení Václava Havla). Je autorem symfonických baletů (např. Zvláštní radost žít nebo Malý princ v Slovenském národním divadle). Složil hudbu pro Laternu magiku Minotaurus a Hádanky, k muzikálům Klaun, Excalibur, Obraz Doriana Graye a Dáma s kaméliemi. Jako skladatel působí i na zahraniční scéně. Napsal hudbu k britskému historickému seriálu BBC Červený Bedrník, k televiznímu seriálu Outlaw a k několika epizodám čtvrté série seriálu BBC Merlin. Byl také spoluautorem a hlavním protagonistou hudebních pořadů České televize Na Kloboučku. Vydal přes 70 nosičů CD a DVD (jeho DVD Síň slávy se stalo double-platinové a získalo hudební Cenu Anděl) a v roce 2008 mu vyšla biografie Země vzdálené.
Na Valašském folkrockování Michal Pavlíček společně se svým triem představí skladby ze svého nového alba Srdeční záležitosti. Jedná se o kombinaci tvrdých melodických písniček se zvukomalebnými kytarovými instrumentálkami v doprovodu klávesisty. Dále zazní skladby Big Heads a Stromboli.

Složení kapely: Michal Pavlíček, Miloš Meier - bicí, Martin Ivan - baskytara a Michal Nejtek - klávesy. www.michalpavlicek.com

GANG ALA BASTA

Tahle kapela vznikla v roce 1998 na základě hudební spolupráce Michala Pavlíčka, Lukáše Máchala a Milana Brouma. O rok později skupina vydala první album, kterým si záhy získala respekt a přízeň publika, ale i odborné kritiky. Na podzim 1999 hráli GAB jako předskokani britských Massive Attack v Praze. Následovalo období intenzivní tvůrčí práce a četných koncertních vystoupení doma i v zahraničí. Gang Ala Basta si v této době rozšířil povědomí mezi posluchači a vytvořil osobitý charakteristický zvuk skupiny. Mezi lety 2001 a 2002 kapela nahrála několik záznamů pro českou a švýcarskou televizi. Na jaře 2003 vyšlo album GAB 00-02, shrnující tvorbu za poslední dva roky. Pokračovala intenzivní koncertní činnost. V roce 2007 a po několika personálních změnách se k zakládajícím členům přidal baskytarista Tomáš Lacina a zpěvačka Andrea Plíšková. V tomto složení kapela nahrála po delší studiové pauze své v pořadí třetí CD s názvem Life is pretty much…, které vyšlo na přelomu roku 2009 a 2010. Album, na němž se podílela řada hostů včetně Natálie Kocábové v roli textařky, bylo pokřtěno 27. 12. 2009 v Paláci Akropolis. V roce 2011 vystřídal Tomáše Lacinu na postu baskytaristy Honza "Somy" Somolík.

Složení kapely: Andrea Plíšková - zpěv, Michal Pavlíček - bicí, zpěv, Lukáš Máchal - klávesy, zpěv, Milan Broum - el. kytara, Honza "Somy" Somolík - baskytara. www.gangalabasta.com

MIG 21

Svůj první veřejný koncert měla kapela v pražském klubu Roxy 11. března 1999. V srpnu ještě přišel do skupiny Tomáš Kurfürst. "Je to důsledek obrovského nasazení, nezměrného pochopení, blízkosti, lidskosti, vřelosti a sebezapření. Vědomí toho, že po tvrdé hádce přichází něžné usmiřování. To je kapela MIG 21," vysvětluje Jirka Macháček, jak v kapele předcházejí ponorkové nemoci. Jejich styl se podle muzikantů nedá blíže charakterizovat. Kapela pracuje jako dobře fungující žací samovázací stroj, ve kterém se rytmy funky, blues, jazzu, rapu, twistu, latiny a dalších proudů "samoseženou" a "samosvážou" v jeden výsledný produkt, jenž je posléze předkládán posluchačům. MIG 21 je kapela, která by chtěla, aby se všichni lidi na světě měli rádi. "Nemá cenu ani nikoho nutit přemýšlet o životě, protože on ho k tomu v určitých chvílích přinutí sám. Od toho tady nejsme. Snažíme se lidi pobavit, a když se to povede, máme z toho radost," říkají. Každý z koncertů je grandiózní show podpořená špičkovým zvukem, světly, netradičními videoprojekcemi a několika překvapeními. Energie, spontánnost a radost, které vyzařují z koncertů, jsou naprosto jedinečné a neopakovatelné.
Kapela MIG 21 debutovala v roce 2001 albem s názvem Snadné je žít, z něhož se v rozhlasových stanicích takříkajíc natrvalo usadily singly Snadné je žít a Slepic pírka. Toto album se dokonce hned po svém vydání stalo nejprodávanější deskou! Album Udělalo se nám jasno přišlo na pulty obchodů v říjnu roku 2002. I na tomto albu je především patrné motto: "Bavme se, ale hlavně se proboha neberme příliš vážně." Hitparády nejhranějších skladeb dlouho atakoval popěvek Malotraktorem. Na třetí album měla skupina dva roky. Deska Pop pop pop vyšla v říjnu 2004. Zatím poslední CD - Výběr toho nejlepšího, které vyšlo na podzim roku 2006, obsahuje známé hity - Bývá mi úzko, Nocí půjdu sám, Malotraktorem a další, avšak navíc ještě obohaceno o letošní zimní hit Svěřím se ti, sněhuláku.

Složení kapely: Jiří Macháček - zpěv, Tomáš Polák - kytara, Pavel Hrdlička - trubka, klávesy, Jan Hladík - bicí, Adam Stivín - baskytara - od roku 2013. www.mig21.cz