Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

25. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
9. 8.
Sobota

18:00

Amfiteátr Na Stráni

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 9. srpna 2014 - 18.00 hodin - Amfiteátr Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě - Rožnov pod Radhoštěm

25. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

  • 18.00 hodin
  • MIROSLAV ŽBIRKA s kapelou
  • 19.45 hodin
  • JIŘÍ SCHMITZER
  • 21.30 hodin
  • BANJO BAND IVANA MLÁDKA
  • 23.15 hodin
  • GIPSY.CZ

Multižánrový festival.

Vstupné v předprodeji: 280 Kč, na místě 340 Kč, ZTP a děti 7-12 let 100 Kč. Děti do 7 let zdarma.
Sleva vstupného: 20% s kartou mládeže EURO 26

Předprodej vstupenek: T klub, VMP a IC - bude zahájen 1. dubna 2014.

Předprodej vstupenek bude ukončen 8. srpna 2014 ve 12 hodin. Doprodej vstupenek ve výši 340 Kč bude probíhat v sobotu 9. srpna od 16.30 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

Donátoři: Deza, Robe lighting, Remak, Montel, Solartec, AGH VLT, CS Cabot, Motýl media, Komerční domy, TKR Jašek, Miroslav Chuděj, On Semiconductor, Reton, Commodum, myonic, Vacuum Servis, Dobiáš, Repont, BC-Chemservis, JETI model, Kiaora, LISS, Brose, Čechymen, Radegast

Mediální partneři: Spektrum Rožnovska, Jalovec, Rožnovský prostor, D & M VIDEO, 5 + 2 dny, Valašský deník, TV Beskyd, Radio Čas, Grafia Nova, Valašské království, Vláček Rožnováček, Informační centrum, Valašské muzeum v přírodě, Miger, Pivní lázně, Regionální televize CZ, Meziříčsko.NET

o interpretech

MIROSLAV ŽBIRKA S KAPELOU

Miro Žbirka, spevák, skladateľ a textár. Držiteľ ocenení Zlatý slávik a niekoľkonásobný slovenský Slávik.
Miro Žbirka začínal v popmusic ako člen skupiny Modus. V roku 1977 získal zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev… V období 1976-1980 natočil dnes už klasické hity Dievčatá, Drahá, Zažni a ďalšie. V roku 1981 založil s Lacom Lučeničom skupinu Limit a vydal sa na sólovú dráhu. Prvý sólový album dostal názov Doktor Sen. V roku 1982 sa Miro stal československým Zlatým slávikom - ako prvý interpret zo Slovenska. Za obdobie svojej činnosti absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí, natočil celý rad autorských albumov a niekoľkokrát zopakoval víťazstvo v ankete Zlatý slávik, tentoraz na Slovensku. Prvý sólový album natočil už v roku 1980 a nasledovalo ďalších 25 albumov. Zatiaľ posledným radovým albumom je Symphonic Album.

JIŘÍ SCHMITZER

Jiří Schmitzer je herec a písničkář. Po absolvování DAMU hrál v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, od roku 1985 je členem Ypsilonky. Nezapomenutelné jsou jeho filmové role, např. v úspěšné komedii Marečku, podejte mi pero!, v níž si synovský part zahrál po boku svého otce Jiřího Sováka. V přepisu Postřižin Bohumila Hrabala, který v roce 1980 natočil Jiří Menzel, na sebe upozornil coby nevýbojný správce pivovaru. Objevil se i v dalších filmech - Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Černí baroni, Báječná léta pod psa, Kráska v nesnázích a v mnoha dalších. V roce 1997 získal jako "nejlepší herec v hlavní roli" ve filmu Bumerang Českého lva. Působí také jako skladatel, skládal hudbu pro divadelní inscenace (mj. i pro Národní divadlo). Popularitu si získává také jako osobitý písničkář se svými převážně humornými písničkami. Vydal již čtyři alba.

BANJO BAND IVANA MLÁDKA

Ivan Mládek je znám hlavně jako zpěvák a skvělý humorista, ale možná nevíte, že je také absolventem Vysoké školy ekonomické. V roce 1966 založil "Old Time trio", s kterým účinkoval na pravidelných jam sessionech v pražském Poetickém klubu Viola a v rozšířené sestavě i ve studentském klubu Vltava. V té době také hrál na banjo s tehdy populárním triem KTO. V roce 1970 na coutryovém festivalu v pražské Lucerně slavil úspěch se svým trojbanjovým banjo bandem, kterému sami organizátoři festivalu dali název Banjo Band Ivana Mládka. Na poli televizní zábavy se proslavily jeho pořady "Čundrcountry show" a "Country estráda". Pro tyto formáty psal všechny monology a scénky. Ivan Mládek napsal více než šest set písniček, z nichž některé v českých zemích zlidověly, např. Dáša Nováková, Jožin z bažin, Prachovské skály, Jez, Linda. Natočil 13 LP, 35 CD, vyšlo mu 13 humoristických knížek a 14 posterů jeho "antiperspektivních" olejů. Se svým Banjo Bandem odehrál tisíce představení v České a Slovenské republice, v Polsku, Německu, Švýcarsku, Belgii, Rakousku, Spojených státech a Ruské federaci.
Program Banjo Bandu Ivana Mládka je průřezem tvorby celé doby jeho existence. V podání protagonisty skupiny a jeho zpívajících komiků a hudebníků uslyšíte jak písně známé už od sedmdesátých let, tak písně novější či neprávem "zapadlé".
Složení skupiny: Ivan Mládek - zpěv, banjo, Jan Mrázek - zpěv, valcha, banjo, Vítězslav Marek - trubka, banjo, Zdeněk Kalhous - stride piano, Libuna Roubychová - guitariano, zpěv, monology, Lenka Plačková - zpěv, monology, Lenka "Kalamity" Šindelářová - zpěv, pantomima.

GIPSY.CZ

Za devět let působení se stali Gipsy.cz jedním z nejznámějších českých hudebních reprezentantů ve světě. Stáli již na prestižních festivalových pódiích i v klubech 36 zemí celého světa, od Glastonbury po Ljubljanu, od Lisabonu přes Kyjev až po Soul nebo Austrálii. Jednou z posledních exotických destinací bylo i Alžírsko.
Kapela vydala v září minulého roku úspěšné album Upgrade. Název není náhodný, skupina totiž prošla během posledních dvou let nepřehlédnutelnými změnami. Výsledkem je skvělá hudební parta složená ze čtyř velmi výrazných česko-slovenských umělců. V čele stojí charismatický zpěvák Radek Banga, po jeho boku výborný kontrabasista Tomáš Baroš a Viliam Didiáš, jeden z nejlepších slovenských houslistů. Na akordeon hraje nový mladý talent z Prahy Jan Březina. Toto složení umožnilo posunout hranice zvuku opět o velký kus dál. K nové desce skupina natočila již dva videoklipy Odraz v očích, který vznikl na podporu rodinných vztahů, a Žigulik, který vás jistě pobaví. "Upgradovaní" Gipsy.cz vás překvapí, pobaví, roztančí, potěší i dojmou.

všeobecné podmínky pořadatele

  1. Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.
  2. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  3. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  4. Kvůli bezpečnosti není do areálu dovoleno vnášet jakékoliv skleněné láhve, plastové láhve nad 0,5 l (výjimka pro děti do 6let), plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  5. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit magnetofony, profesionální fotoaparáty, filmové kamery či videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  6. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  7. Pořadatel a umělci si vyhrazují právo filmového, televizního nebo video záznamu koncertu. Návštěvník zaznamenaný na dokument může být dále zveřejňován bez dalšího upozornění a finanční náhrady.
  8. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  9. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  10. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  11. Je dovoleno vstupovat pouze do prostor amfiteátru Na Stráni v areálu Valašské dědiny.
  12. Změna programu je vyhrazena.

upoutávka - Regionalnitelevize.cz spot VF Radia Čas | tisková zpráva VMP