Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VLADIMÍR MERTA A ONDŘEJ FENCL

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
31. 8.
Neděle

15:00

hudební altán

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 31. srpna 2014 - 15.00 hodin - hudební altán

VLADIMÍR MERTA A ONDŘEJ FENCL

Základní stavební kámen českého písničkářství Vladimír Merta a dvakrát mladší klavírista a kytarista Ondřej Fencl (Hromosvod, 5P Luboše Pospíšila, Schodiště…) pokračují v čilém koncertování napříč republikou. Kostru playlistu tvoří Mertovy kultovní songy ze 70. a 80. let (Astrolog, Omamná květina pravdy, Chtít chytit vítr, Kocovina, Praha magická, Vzdálené výstřely, K pětadvaceti, Staré dopisy…).

V jistém smyslu se v duu s klavírem a druhou kytarou jedná o návrat k písničkám tak, jak ho protagonista předvádí na aktuálním povedeném CD Domilováno. To mimo jiné znovu dokazuje, že Merta nepatří do starého železa a má co říct nejen skrze své dávné hymny.

A jak došlo ke kooperaci napříč generacemi? "Ondřej Fencl napsal e-mail, že by mi rád poslal desku své kapely Hromosvod. Já na to: přijď dnes večer do klubu Kaštan, mám tam koncert. Zahrajem si a je to! A bylo to," vzpomíná Merta na iniciační zážitek z jara 2011. "Hráli jsme bez zkoušení celou hodinu. To se může stát leda tak Dylanovi. Nebo mně." Vřele přijaté vystoupení pak vyústilo do dlouhodobější spolupráce.

Vladimír Merta - kytara, zpěv, Ondřej Fencl - klávesy.

Bez vstupného. V případě nepříznivého počasí akce proběhne v sále Společenského domu.