Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Klub cestovatelů - JIHOVÝCHODNÍ ASIÍ NA KOLE

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
30. 10.
Čtvrtek

19:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 30. října 2014 - 19.00 hodin - T klub

JIHOVÝCHODNÍ ASIÍ NA KOLE

Klub cestovatelů

Dominika Sommerová - cestovatelka, průvodkyně a milovnice dobré pálenky narozená na Valašsku. Kariéru filozofa vyměnila za šplhání po horách a skalách, a když se i u ní probudil pud sebezáchovy, připojila se k průvodcovské bandě CK Kudrna. V zimě odlétá do teplých krajin, na jaře přesouvá trvalé bydliště (stan a spacák) na Balkán. Martin Hessler - cestovatel, průvodce a muzikant z Kamenných Žehrovic. Před pár lety opustil slibně se rozvíjející kariéru dopravního inženýra, aby mohl ještě víc cestovat, provádět turisty a ztrácet se v divokých horách Balkánu i jiných kousků světa.

detaily

V prosinci 2013 se vydali na cyklojízdu jihovýchodní Asií. Při povídání o této náročné a pestré cestě vás zavedou do thajských královských měst Ayutthaya a Sukothai, prohlédnete si staré buddhistické kláštery, vesnice horských kmenů i uprchlické tábory na opuštěném thajsko-barmském pomezí.
Z opiem proslaveného Zlatého trojúhelníku přejedete do Laosu, země svérázného životního stylu, bambusových chýší a usměvavých lidí, kteří nikdy nespěchají. Po proudu Mekongu poplujete do Luang Prabangu, města s nostalgickým nádechem koloniální éry. Navštívíte záhadnou Planinu džbánů, krasovou krajinu u Na Hin či vertikální runway a revoluční muzeum ve Vientiane.
Ve Vietnamu se ocitnete ve zcela jiném světě. Rušná a živá města plná troubících motorek a halasných Vietnamců. Všimnete si všudypřítomného vlivu čínské kultury i pozůstatků vietnamské války. K tomu sloni, srpy, kladiva a strýček Ho! Rovinatá Kambodža ohromí historickým bohatstvím (v čele s největším chrámovým komplexem na světě Angkor watem) i hrůzovládou Rudých Khmérů. Na závěr si vychutnáte atmosféru "města neřestí" Bangkoku. Událost na facebooku.

Vstupné dobrovolné.