Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

SLET BUBENÍKŮ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
12. 10.
Neděle

18:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 12. října 2014 - 18.00 hodin - Společenský dům

SLET BUBENÍKŮ

Od pouští Rudého moře, přes Dunaj až k Vltavě - to je 13. ročník Sletu bubeníků All Star bubenický tým tvoří opět špičkoví hudebníci tří kontinentů: Pavel Fajt, Pavel Koudelka, Miloš Vacík, Ephraim Goldin, Alex Bershadsky, Tomáš Reindl, Liron Meyuhas.

Zatímco světová politika či různá hnutí jsou schopné lidstvo rozdělovat, my, hudebníci, se naopak snažíme lidi spojovat silou hudby a chceme světu ukázat, že ač pocházíme z různých kořenů, z různých zemí a etnik, máme společný jazyk, kterým překonáváme bariéry. Tím jazykem je hudba. A rytmus.

Slet bubeníků v roce 2014 je geograficky rozkročen od pouští Rudého moře přes Dunaj až po Vltavu.

detaily

Slet bubeníků vstupuje již do 13. ročníku. Svým pojetím je tento projekt naprosto ojedinělý a unikátní a získal si velké renomé v celém hudebním světě. Název Slet bubeníků není náhodný, protože hudebníci se opravdu slétávají z různých zákoutí hudebního světa, z různých stylů a z různých domovských skupin. Ti se vždy napřed na mnoho dní uzavřou před světem na odlehlém místě v Jizerských horách, kde společně vzývají hledačství a hudební inspiraci. Každý hudebník vnáší do společné dílny své muzikální zkušenosti, vlastní kulturní tradici, hudební vzdělání, každý do společného tvoření přichází s vlastními nápady. Výsledek tohoto globálního tavícího bubenického kotle je vždy fascinující. Dochází k prolnutí všech možných hudebních směrů, etnických vlivů a inspirací. Každoročně vznikají nové skladby, které jsou pak živě předvedeny na koncertě.

V historii Sletu bubeníků se mění koncept každý rok, a tak jsme se dočkali například globálního Sletu (zastoupení všech světadílů), afrického Sletu, dva ročníky se nesly v duchu japonsko-české hudební spolupráce, Slet hostil filipínské umělce apod.

Letošní ročník je zaměřen na setkání několika hudebních oblastí. Základ tvoří jako vždy hráči na klasické západní bicí nástroje používané v rockové i ethno hudbě (Fajt, Koudelka), ty podpoří latinsko-americká rytmika Miloše Vacíka. Arabské bubny a indické hudební nástroje, především tabla, bude obhospodařovat Tomáš Reindl. Africkou rytmikou Ephraima Goldina celý ansámbl získá na dynamičnosti. Atmosféru dotvoří izraelský světoběžník Alex Bershadsky na elektrickou basu.. A ani letos nebude v týmu chybět dívka. Liron Meyuhas pochází z Tel Avivu a její hra, prezentace i zjev jsou vskutku pozoruhodné. Doporučené video: www.youtube.com/watch?v=yYPmhchTFGY

Každý rok se na pódiu rozezní celkem až dvě tuny nástrojů - bicích souprav, činelů, mnoha etnických bubnů, kláves a elektroniky, ale zní i lidské hlasy, gongy, perkuse, barely. Letos přibudou i melodické nástroje (kytara, hlas). Tento pestrý globálně-hudební mix každoročně poutá pozornost odborné i laické veřejnosti a koncerty bývají nezapomenutelným hudebním zážitkem.

Slet bubeníků 2014 - sletová letka

Pavel Fajt pavelfajt.com
Pavel Koudelka sletbubeniku.cz/pavel-koudelka
Miloš Vacík www.tamtam-batucada.cz
Ephraim Goldin sletbubeniku.cz/ephraim-goldin
Liron Meyuhas lironmeyuhas.com
Alex Bershadsky www.facebook.com/AlexBershadskyBass
Tomáš Reindl www.tabla-tom.com

 Profily umělců najdete na sletbubeniku.cz

Facebook: www.facebook.com/sletbubeniku

Akce je spolufinancována z prostředků Zlínského kraje.

Akci finančně podporuje Oční centrum Vyhlídka, Králova 1283, Valašské Meziříčí, tel. 601 560 144, www.StoppOptik.cz

Vstupné v předprodeji: 150 Kč, na místě: 180 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 2. září v T klubu a v IC.