Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

OPERNÍ VEČER - EVA MELICHAŘÍKOVÁ A PŘÁTELÉ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
6. 6.
Sobota

19:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 6. června 2015 - 19.00 hodin - Společenský dům

EVA MELICHAŘÍKOVÁ A PŘÁTELÉ

OPERNÍ VEČER

Koncert rožnovské rodačky, sopranistky Evy Melichaříkové a jejích hostů. Již potřetí ve svém rodném městě vystoupí sopranistka Eva Melichaříková. I letos opět přizvala ke spolupráci své přátele z Bratislavy, a to Petru Záhumenskou – soprán, Roberta Smiščíka – tenor, Juraje Vodilu – baryton, Branka Ladiče – klavírní doprovod. Ponořte se s námi do světa nejznámějších českých i světových operních a operetních árií a duetů. Večerem nás provede Jan Kučera a Vilém Melichařík.

detaily

Eva Melichaříková žije napůl v Rožnově a napůl v Bratislavě. V roce 2012 ukončila studium na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě, kde navštěvovala třídu Mgr. Art. Dagmar Podkamenské – Bezačinské, ArtD. Nyní soukromě studuje u Mgr. Art. Zlatice Livorové.

K soutěžním úspěchům patří účast ve finále na světové soutěži Hans Gabor Belvedere 2013 v Holandsku. Na mezinárodní pěvecké soutěži v Olomouci získala v roce 2012 první místo a titul laureát soutěže. V roce 2013 absolvovala pěvecké kurzy u Dagmar Livorové a Jaromíra Brycha ve Znojmě a v letech 2011, 2012 a 2014 se zúčastnila pěveckých kurzů Petra Dvorského a Zlatice Livorové v Piešťanech. Své zkušenosti obohatila také na mezinárodních mistrovských kurzech – Opera Performance s režisérkou Beverly Blankenship (Vídeň). V roce 2013 debutovala v Slezském divadle v Opavě v titulní postavě Lejly v operetě Tisíc a jedna noc od Johanna Strausse. Následně ve Slovenském národním divadle v opeře Svatopluk od Eugena Suchoně ztvárnila postavu kněžky Moreny. V sezoně 2014/2015 se představila ve Státní opeře Banská Bystrica v titulní postavě Sylvy v operetě Čardášová princezna od Emmericha Kálmána a také jako Druhá žínka v opeře Rusalka. Kromě studia a přípravy na další mezinárodní soutěže a koncerty působí jako pedagog operního zpěvu na Súkromnom konzervatóriu v Nitře.

Petra Záhumenská debutovala na operní scéně ve Státním divadle Košice v úloze Cizí kněžny v Dvořákově Rusalce. Na deskách SND se představila jako kněžna Ľutomíra v Suchoňově Svatoplukovi a jako Mařenka v Prodané nevěstě od Bedřicha Smetany. Věnuje se také koncertní činnosti doma i v zahraničí.

Robert Smiščík po ukončení vysoké školy v roce 2012 dostal angažmá v košickém Státním divadle. Od srpna 2013 je členem uměleckého souboru Státní opery v Banské Bystrici. Koncertně vystupoval na Slovensku, v Německu, Anglii, České republice, Francii či Belgii. Ve Slovenském národním divadle se prezentoval v roli Bojara v opeře Boris Godunov od M. P. Musorgského.

Juraj Vodila je absolventem Konzervatoře v Bratislavě. Momentálně studuje Masmediální komunikaci na vysoké škole, kterou se snaží aplikovat v praxi jako moderátor, režisér, nebo účinkováním v reklamě. Při škole navštěvuje soukromé hodiny u Mgr. Art. Zlatice Livorové a věnuje se i projektu Opera pre deti, kde se snaží ukázat dětem skutečné umění.

Branko Ladič působí od sezony 2006/2007 jako korepetitor a dirigent ve Slovenském národním divadle. Už během studia spolupracoval jako korepetitor s mnohými sborovými tělesy i s předními operními sólisty. Patří mezi nadějnou generaci slovenských dirigentů.

program

  1. M. Sch. Trnavský - písně „Vtedy sa mi prisnejú”, „Keď sa drobné piesenky” – Eva Melichaříková
  2. M. Sch. Trnavský - písně „Sedíme tu smutní”, „Šenkovala šenkárička” – Robert Smiščík
  3. Tibor Andrašovan - píseň „Košieločka tenká” – Juraj Vodila
  4. A. Dvořák píseň - „Žalo děvče žalo trávu” z cyklu Moravské dvojzpěvy – Petra Záhumenská a Eva Melichaříková
  5. A. Dvořák - árie Prince z opery Rusalka „Vidino divná...” – Robert Smiščík
  6. A. Dvořák - árie Ježibaby z opery Rusalka „Čury mury fuk...” – Petra Záhumenská
  7. A. Dvořák - árie Rusalky z opery Rusalka „Měsíčku na nebi hlubokém” – Eva Melichaříková
  8. W. A. Mozart - árie Vitellie z opery La clemenza di Tito (Velkorysost Titova) „Deh se piacer mi vuoi” – Eva Melichaříková
  9. G. Donizetti - árie Malatesty z opery Don Pasquale „Bella siccome un angelo” – Juraj Vodila
  10. R. Leoncavallo - árie Mimi z opery Bohéma „Mimi Pinson la biondinetta” – Petra Záhumenská
  11. G. Verdi - árie Riccarda z opery Un ballo in Maschera (Maškarní bál) „Ma se m’e forza perderti” – Robert Smiščík
  12. G. Bizet - árie Carmen z opery Carmen „Seguidilla” – Petra Záhumenská
  13. F. Cilea - rec. a árie Adriany z opery Adriana Lecouvreur „Ecco: respiro appena... Io son l’umile ancella” – Eva Melichaříková
  14. G. Puccini - árie Pinkertona z opery Madam Butterfly „Addio fiorito asil” – Robert Smiščík
  15. G. Dusík - duet z operety Modrá ruža „Zatancuj si so mnou holubička” – Juraj Vodila a Petra Záhumenská
  16. E. Kálmán - píseň Sylvy z operety Čardášová princezna (Heja, vo vysokých horách domov mám) – Eva Melichaříková
  17. E. Kálmán - píseň Boniho z operety Čardášová princezná „Joj cica” – Juraj Vodila
  18. E. Kálmán - duet Sylvy a Edvina z operety Čardášová princezna – Robert Smiščík a Eva Melichaříková

Vstupné s místenkou, první polovina sálu: 130 Kč, druhá polovina sálu: 100 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 5. května v T klubu a v TIC.