Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

STANLEY´S DIXIE STREET BAND

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
21. 6.
Neděle

15:00

hudební altán

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 21. června 2015 - 15.00 hodin - hudební altán

STANLEY´S DIXIE STREET BAND

Je nás pět a jmenujeme se Stanley's Dixie Street Band. Už slovo „street“ v našem názvu naznačuje, že se nesnažíme hrát nějaký prokomponovaný jazz, ale klasický dixík, který vychází z počátku vzniku této muziky. Hrajeme bez aparatury, pokud je to možné. Zpěv je akustický přes „hlásnou troubu“, což je velice efektní. Více nám to vyhovuje, jelikož tak vyniká stylovost žánru, který hrajeme, a vzniká tím jedinečná zvuková archaičnost. V našem repertoáru najdete veškerou dixielandovou klasiku, swing, blues...

členové kapely

Standa Dětský
Kapelník, trumpetista, zpěvák. Absolvent konzervatoře v Ostravě. Prošel s trumpetou snad všemi hudebními styly - od klasiky přes dechovku, pop, swing, big band a dixieland. Vše na profi úrovni. Po škole angažmá 8 let v orchestru St. divadla v Ostravě, pak 7 let v orchestrech na zaoceánských lodích (USA), poté 3 roky s dechovkou Buřinky, pak hraní po celé Evropě. Trumpetový „cvok“ a celoživotní oběť tohoto nástroje.

Roman Volný
Klarinetista, absolvent konzervatoře Ostrava a JAMU Brno. Vynikající muzikant, velmi všestranný, který pravidelně hostuje v Janáčkově filharmonii Ostrava. Špičkový hráč na saxofony. Má už za sebou několik dlouhodobých angažmá po Evropě.

Milan Rusnák
Trombonista. Jeden z nejšpičkovějších jazzových muzikantů na Moravě. Vyhledávaný hráč mnoha seskupení, od jazzových kvartetů, přes big band, muzikál, pop... Má za sebou mnoho zahraničních hudebních zkušeností, patří mezi ně několik angažmá v muzikálovém showorchestru na německé lodi AIDA blu u společnosti AIDA cruises. Další jeho zahraniční zkušeností je německá loď MS Columbus pod křídly společnosti Hapag-Lloyd, třetí loď, kde je v současné době pravidelně angažován, je německá loď Mein Schiff u společnosti TUI cruises. Kromě výše uvedených lodních angažmá má také za sebou několik angažmá v muzikálových turné hraných po celé Evropě, konkrétně v muzikálu Hello, Dolly - bass trombon, v muzikálu Moonlight Serenade (Orchestr Glenna Millera) - 1. trombon.

Honza Habernal
Hráč na tenorové banjo. Honza je nadšeným milovníkem čtyř zvonivých strun, pochází z muzikantské rodiny. Hru na různé strunné nástroje piloval už od raného dětství, avšak svůj osobitý styl získal zejména účinkováním v olomouckých klubech. Velmi často jej naleznete s kytarou či banjem v podzemních prostorách staré moravské metropole, jak zpříjemňuje čas návštěvníkům až do brzkých ranních hodin. Celoživotní jazzový maniak, hráč na kytaru a banjo v několika uskupeních, jejichž společným jmenovatelem je láska k tomuto nesmrtelnému hudebnímu stylu v nejrůznějších podobách. Je to špičkový jazzový banjista, který svou hrou pozvedl naši kapelu opět o několik uměleckých stupínků výše.

Tomáš Ličman
Je náš nový hráč na suzafon. Je mu teprve 23 let, ale i přes svůj věk je velmi dobrým muzikantem. Je studentem Konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži - obor tuba. Moc nás těší, že tuto naši muziku začal hrát další mladý muzikant.

Bez vstupného. V případě nepříznivého počasí akce proběhne v sále Společenského domu.

Koncert se uskuteční v rámci projektu Hudební altán 2015.