Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

THE BACKWARDS – Beatles revival

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
28. 8.
Pátek

19:00

Masarykovo náměstí

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 28. srpna 2015 - 19.00 hodin - Masarykovo náměstí

THE BACKWARDS – Beatles revival

Skupina The Backwards začala svou kariéru v roce 1995 na východě Slovenska v Košicích. Stejně jako jiné kapely zpočátku prezentovala vlastní tvorbu. Vedle toho se snažili interpretovat hudební tvorbu své nejoblíbenější skupiny The Beatles, jíž tak chtěli vyjádřit svou úctu. Následovalo spontánní rozhodnutí věnovat se této hudbě, což se nakonec stalo jejich hlavním směrem v dalším vývoji. Nebylo to ovšem jen laciné imitování Beatles, ale kompletní nastudování od A po Z. The Backwards se od začátku snažili o co nejvěrnější interpretaci skladeb z každého alba či singlu.

detaily

Kapela The Backwards je jedním z nejlepších Beatles revivalů na světě. Největším úspěchem čtveřice je dvojnásobné vítězství na prestižním Beatlefestu v New Yorku v letech 1998 a 2003. Kapela absolvuje ročně mnoho koncertů, vystoupení na veřejných i soukromých akcích různého charakteru. Vždycky nabízí působivou hudebně vizuální show, která potěší každého beatlemaniaka. Ve svém repertoáru má několik druhů koncertů, skutečný průřez tvorbou Beatles od nesmělých koncertních začátků až po období studiových úspěchů posledních let tvorby. Hraje i skladby, které Beatles na veřejnosti nikdy nehráli, protože jsou na koncertní provedení mimořádně náročné.

V srpnu roku 2007 kapela dobyla další metu - několikrát vystoupila v Liverpoolu ve slavném Cavern clubu, kolébce Beatles. Hráli také v rádiu BBC Merseyside, navštívili místa spojená s historií Beatles a potkali se s lidmi, kteří pamatují éru největší a nejslavnější legendy v dějinách světové pop music.

The Backwards přistupují k hudbě Beatles s respektem, úctou a snahou nejenom o kopírování hudebních postupů svých slavných vzorů. Neméně důležitá je pro ně také celková prezentace, celkový vzhled a dojem na veřejnost, souhra a produkce, vedoucí k výsledku, který přesvědčí i nejkritičtějšího fanouška. K dosažení co nejvěrnějšího zvuku používají členové kapely originální hudební aparaturu kvalitních značek Vox, Rickenbacker, Gretsch, Höfner, Ludwig atd.

Složení kapely:
Dalibor Štroncer (John Lennon), Miroslav Džunko (Paul McCartney), František Suchanský (George Harrison), Daniel Škorvaga (Ringo Starr).

Bez vstupného. Akce proběhne za každého počasí, pouze v případě kalamity ve Společenském domě.

Koncert se uskuteční v rámci projektu Letní náměstí 2015.