Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

GET YOUR GUN (Dánsko), JELLY BELLY (Slovensko)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
30. 10.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 30. října 2015 - 20.00 hodin - T klub

GET YOUR GUN (Dánsko)
JELLY BELLY (Slovensko)

Dánské trio Get Your Gun založili v roce 2008 bratři Andreas a Simon Westmarkové spolu se Srenem Nrgaardem. Už od prvního singlu z roku 2011 s písněmi Death Rattle / Ghost of Scandinavia je patrný jejich temný rukopis evokující zasněžené dánské roviny plné melancholie. Ano, většině se vybaví při prvním poslechu Nick Cave, barva hlasu je víc než podobná, Get Your Gun mají ovšem v sobě přirozenou severskost a tím celek dostává další dimenze. V roce 2014 vydali debutní sedmipísňovou dlouhohrající desku „The Worrying Kind“. Následně procestovali Dánsko, Švédsko, Norsko, Belgii, Estonsko či Rusko a účastnili se takových festivalů jako Roskilde, SPOT, Reeperbahn nebo Rencontres Trans Musicales.

detaily

V intenzivním a nekompromisním živém vystoupení, ve kterém jsou každý tón a nota zahrány, jako by byly poslední, vás dovedou do své temnoty, aby nakonec ukázali světlo. Rock, metal, folk a country se v jejich hudbě přirozeně potkávají, jako by k sobě patřily od začátku.

Před nimi vystoupí Jelly Belly, noiserocková formace z Košic (které oni sami nazývají raději Východné pobrežie). Ta je na českých pódiích častěji než v rodném Slovensku, což začalo společným koncertováním se Sporto (RIP). A jak o nich píše tisk? „Shoegaze. Ano, zní to archaicky. Sen: pravidelný sonický příboj. Ohromující, zvonivá čistota kytar v souladném protikladu rozechvělých bustrů. Hodně nahlas, prosím. Jsou z Košic, hrají shoegaze/psychedelic a desky by měli vydávat častěji,” napsal Maxim v recenzi v magazínu Full Moon. Na kontě pět nahrávek krátké stopáže na Starcastic Records (kde vydávají taky Please The Trees, Prodavač, Bonus), dvě z nich i jako vinyly. Pro Jelly Belly je ovšem mnohem typičtější jejich koncertní podoba, kdy mohou popustit uzdu svým hlukovým výbuchům.

Vstupné v předprodeji: 100 Kč, na místě: 130 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 6. října v T klubu a v TIC.

Tohle nepíšeme rádi: jsme se nuceni zrušit naše dva koncerty v České republice, v Rožnově a v Praze. Ještě nikdy jsme nezrušili show na turné a je to hrozné, udělat to zrovna teď. Hráli jsme, i když jsme byli nemocní, dokonce jsme hráli se zlomenou nohou, ale tentokrát musíme zrušit, Andreasův hlas je pryč. Určitě vám ten koncert nahradíme začátkem roku 2016, Andreas & Simone, Get Your Gun.

Nicméně – koncert bude, protože Jelly Belly přeci kvůli tomu nepojedou domů, že jo. Intenzivně hledáme náhradu, aby zahrály dnes večer dvě kapely. A samozřejmě radikálně snížíme vstupné.