Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

PLEASE THE TREES - Štace na valníku

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
21. 10.
Středa

20:30

hudební altán

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 21. října 2015 - 20.30 hodin - prostor u hudebního altánu

PLEASE THE TREES - Štace na valníku

Please The Trees jsou už na alternativní české scéně pojem. V současné době jim vychází třetí dlouhohrající deska opět u mateřského vydavatelství Starcastic. Můžeme se těšit opět na něco nového, samozřejmě v rámci stylu, který by se dal charakterizovat jako country rock s noisovým a moderním feelingem. Deska byla nahrávána v USA jako lehká improvizace dnů volna na jejich turné, ale vše šlo tak dobře, že PTT nahráli celý materiál, který koncem září vychází na vinylu pod názvem (/\ r |> [Carp] .

detaily

Kapela o konceptu turné říká toto:

Hlavním cílem, motivací projektu je konfrontace a vymezení se jak zavedeným principům, tak vnímání hudby a působení jako „kapela” coby instituce. Měřítkem úspěchu nám bude pocit sounáležitosti s lidmi, které bude naše vystoupení či nahrávka zajímat, pocit sdílení, komunikace, komunitního soužití, či dokonce, dejme tomu, jakési spiklenectví. Jde nám o to vrátit rock'n'roll tam, kde vznikl, tzn. ven, do ulic. Jde nám o narušení procesu „kariéry“' určováním si vlastních pravidel. Bez frustrací a potřeby se vykřičet ze křivd. Jasný názor, vize, postoje. Jde nám o to nikdy neustrnout na místě, neustále se vyvíjet, hledat a posouvat vlastní hranice.
Hudbu vnímáme jako prostředek ke komunikaci napříč kulturami. Vymezujeme se vlastnickému právu na ni. Vnímáme ji jako nejvyšší formu umění právě díky faktu, že je fyzicky nedotknutelná. Nejsme obchodníci s emocemi, ale pouze média, která se díky ní propojují a díky níž můžeme vzájemně komunikovat. Je pro nás radost být spolu, tvořit, sdílet. Z komerčního hlediska byla hudba možná devalvována nejdříve na zboží, poté dokonce na něco, co hodnotu nemá. Možná kvůli internetu a volnému stahování, čert ví. Ale nám tento fakt umožňuje mít věci pevně ve svých rukách a vůbec na nikoho se nespoléhat.
Rock'n'roll pro nás není póza, móda, sex a drogy. Neusilujeme o členství v rock'n'rollové síni slávy, mauzoleu zasloužilých. Největší nebezpečí se skrývá v nás samotných, konformitě, která přichází s dospělostí. Chceme zastavit dopravu, přerušit vyučování, vytrhnout lidi z letargie.
Proto jsme se k novému albu rozhodli vyrazit na turné s valníkem po venku…
(Please The Trees)

www.pleasethetrees.com/en/

Opravdové turné proběhne na jaře 2016, pilotní část zahrnující pouze 3 místa se uskuteční mimo jiné u nás. Kromě večerního koncertu proběhne ještě odpolední před jednou z rožnovských škol.

Vstupné dobrovolné.