Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

CELLOMÁNIE - ŠTĚPÁN ŠVESTKA - violoncello

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
11. 11.
Středa

18:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 11. listopadu 2015 - 18.00 hodin - Společenský dům

CELLOMÁNIE
ŠTĚPÁN ŠVESTKA - violoncello

Virtuózní show se zvukovými efekty.

Jako host se představí student p. uč. Zdeňky Pimkové z rožnovské ZUŠ violoncellista DANIEL ŠERÝ, který zahraje Preludium G dur od J. S. Bacha.

detaily

Bravurní hráč a jeden z nejvyhledávanějších českých violoncellistů mladé generace přichází s úplnou novinkou na poli profesionální české klasické scény. Zvuk violoncella kombinuje s fantastickými zvukovými efekty za použití dvou špičkových zařízení – looperu a harmonizéru a pro diváky připravil virtuózní show atraktivních klasických a populárních hitů.

V každé půlce v jiném převleku předvede vlastní originální úpravy skladeb, jako jsou Vivaldiho Čtvero ročních dob, Pachelblův kánon, Cacciniho Ave Mariu, Montiho Čardáš, Libertango či songy Don´t Worry Be Happy od Bobbyho McFerrina a další od U2, Coldplay a předvede i zcela výjimečné kombinace dvou skladeb v jedné.

Štěpán Švestka není zdaleka nováčkem na poli různých hudebních kuriozit a jeho vystoupení budí nadšení u všech generací posluchačů a také v uměleckých kruzích.

Štěpán Švestka je laureátem Soutěže konzervatoří, držitel 1. ceny v soutěži pro střední školy „Yamaha”, 1. ceny v soutěži pro vysoké školy „Yamaha”, 1. ceny v mezinárodní soutěži „Beethovenův Hradec” a současně Ceny za nejlepší provedení díla Leoše Janáčka, absolutní vítěz mezinárodní soutěže o „Cenu Leoše Janáčka” a současně Ceny za nejlepší provedení soudobé skladby. Je držitelem notářského zápisu za nejrychlejší provedení skladby Let čmeláka N. R. Korsakova.

Na základě svých úspěchů byl doporučen k šestiměsíčnímu studiu u Marttiho Rousiho na Sibeliově akademii v Helsinkách, jedné z nejprestižnějších hudebních univerzit v Evropě.

Svou sólistickou dráhu zahájil koncertním turné v Petrohradě a vystoupením na brněnském mezinárodním hudebním festivalu Moravský podzim. Jako úspěšný mladý sólista se publiku představil s orchestry doma i v zahraničí (Orchestr Konzervatoře Brno, Moravský komorní orchestr, komorní orchestr Musici Boemi, Moravská filharmonie Olomouc, Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín, Lotyšská filharmonie a další).

Mimo Českou republiku vystupuje sólově rovněž na Slovensku, v Maďarsku, Německu, Lotyšsku, Rusku, Finsku, Francii a Itálii a věnuje se nahrávací činnosti pro Český rozhlas.

Ukázka na www.globart.cz

S grantovou podporou města Rožnova.

Vstupné v předprodeji s místenkou: 80 Kč, na místě s místenkou: 130 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 13. října v T klubu a v TIC.