Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

DUNAJSKÁ VLNA – (ex DUNAJ)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
6. 11.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 6. listopadu 2015 - 20.00 hodin - T klub

DUNAJSKÁ VLNA – (ex DUNAJ)

Znovuobnovená kapela Dunaj vystoupí pod jménem Dunajská vlna ve Společenském domě, aby zde představila to nejlepší z tvorby jejích členů. Návrat legendy českého alternativního rocku na pódia se odehraje za pomoci čerstvé posily v podobě bubenice Michaely Antalové. Kapela Dunajská vlna tak naváže po 17 letech na úspěšnou kariéru uskupení Dunaj, které zaniklo po tragické smrti jejího frontmana v roce 1998.

detaily

Kapela Dunaj, jíž prošli umělci jako Iva Bittová, Pavel Richter či Pavel Fajt, byla pro nejednoho hudebního fanouška rocku tou nejlepší a také nejoriginálnější domácí kapelou 90. let. Svou činnost ukončila v roce 1998, když v pouhých 43 letech zemřel její frontman Jiří Kolšovský. Zbývající členové se sice nechali zlákat k několika koncertům, na kterých nahradil Jiřího Kolšovského Václav Bartoš (dnes Fru Fru), jejich společné vystupování však nemělo dlouhé trvání. Po roce 2000 se cesty nadaných hudebníků definitivně rozdělily. Někteří založili nové vlastní projekty, jiní naopak nastoupili do dalších kapel. Žádostem o obnovení Dunaje vzdorovali tvrdě několik dlouhých let.

Až nyní zakládající členové Dunaje Josef Ostřanský a Vladimír Václavek znovu spojili své síly. Do kapely přizvali novou bubenici Michaelu Antalovou, která vtiskne krásným a temným písním Dunaje zcela novou tvář. Všichni společně začínají válcovat kluby jako Dunajská vlna.

Návštěvníci se mohou těšit na koncert, který představí nejen to nejlepší z pěti alb Dunaje, ale i odbočky k dalším projektům Ostřanského a Václavka.

Vstupné v předprodeji: 140 Kč, na místě: 160 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 15. října v T klubu a v TIC.

POZOR ZMĚNA
Po dvou měsících jsme si ověřili, že Koncerty v Téčku fungují, proto i koncert Dunajské Vlny proběhne v pátek v sále T klubu, kde si budeme blíž. Začneme kolem půl deváté, aby se ti, ke kterým informace nedoputuje, stihli přesunout. Mladá bubenice Michaela Antalová nedorazí, ale zastoupí ji jeden z nejlepších multižánrových bubeníků, operujících na území Česka i Slovenska, Daniel Šoltis.