Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VÝTVARKA MĚ BAVÝ-Í!

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
7. 1.1. 4.

17:00

Galerie Na Radnici

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 7. ledna 2016 od 17:00 - Galerie Na Radnici

VÝTVARKA MĚ BAVÝ Í!

T klub - kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov p. R. a ZŠ Sedmikráska, o. p. s., si vás dovolují pozvat na výstavu

GALERIE NA RADNICI

Zveme vás na přehlídku tvorby žáků ZŠ Sedmikráska, o. p. s.

Estetika, tvoření...

Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 7. ledna 2016 od 17.00 hodin v Galerii Na Radnici v budově MěÚ na Masarykově náměstí. Výstava potrvá do 1. dubna. Je otevřena pondělí, středa od 8 hodin do 17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek od 8 hodin do 13.30 hodin.

detail

důležitý je pro nás nejen výsledek, ale také proces samotný. Výtvarka na Sedmikrásce je zároveň o tom - vnímat krásu kolem sebe, prostřednictvím díla něco sdělit světu, ale také - něco se naučit, sdílet, rozvíjet se, propojovat, přicházet na nová řešení, spolupracovat, zápasit s materiálem, ale i sám se sebou a nakonec ten zápas vyhrát... a taky BAVIT SE!

Základní škola Sedmikráska vznikla v Rožnově pod Radhoštěm na začátku devadesátých let minulého století s myšlenkou vyučovat děti jiným způsobem, v jiném prostředí a v jiné atmosféře, než bylo do té doby obvyklé. Nová školička (ta zdrobnělina je na místě, opravdu to byla – a je – škola nevelká) tehdy sídlila v pozoruhodné symbióze v prostorách rožnovské ZUŠ. Prostředí starobylé budovy plné hudby, tance, divadla i výtvarného umění se nejspíš nějak otisklo do genetického kódu Sedmikrásky, protože i když se škola později několikrát stěhovala, duch umělecké tvořivosti byl přítomen ve všech zdech, které Sedmikráska během své existence obývala.

A přestože se od svých začátků škola rozrostla, i dnes chce být Sedmikráska školou zejména pro ty rodiče, kteří chtějí pro své děti prostředí malé školy rodinného typu (v každém ročníku je pouze jedna třída, v každé třídě maximálně šestnáct žáků), školy, kde se vědomě pěstuje taková atmosféra, v níž by se všichni, jimž je dáno se zde setkávat, mohli cítit dobře. Věříme totiž, že především právě to je základ, živná půda, díky které mohou děti prospívat, rozvíjet své dovednosti a… tvořit.

Jak se to našim žákům daří, se můžete přesvědčit díky zhlédnutí výstavy, jež se vám nyní nabízí.