Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Kalle (Tábor), Letmo (Vsetín)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
25. 3.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 25. března 2016 - 20:00 - T klub

KALLE (Tábor), LETMO (Vsetín)

Downtempo postrock/ambient z jižních Čech a avantgardní jazzrock z Valašska

Koncert nadžánrové kapely z Tábora, vydávající na Day After Records. Pomalé, atmosférické skladby vynikající muzikantské dvojice. Před nimi vystoupí Letmo ze Vsetína, v jejichž sestavě najdeme ostřílené harcovníky. Muzikanti - hledači vsadili na přímočarý strhující proud, ve kterém se mísí avantgardní postupy, rock v tom dobrém slova smyslu a někdy až jazz. Stoprocentně koncertní kapela.

http://bandzone.cz/kalle

Vstupné v předprodeji: 100 Kč, na místě: 120 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 23. února v T klubu a v TIC.

detaily / video

Karel Veselý o Kalle napsal: Jen opravdu výjimečně se stane, že písničce nebo rovnou celé desce stačí pouhých pět vteřin, aby vás vtáhla do svého světa a přinutila soustředěně poslouchat. Táborští Kalle na svém debutu Live from the Room neplýtvají časem, a sotva odezní první sloka skladby My Lost Child, už je jasné, že tady máte co do činění s něčím výjimečným.

Existenciální zaklesnutí elektrické kytary Davida Zemana a hlasu Veroniky Buriánkové (potkali se ve skupině Veena) dává dohromady okouzlující gotické písničkářství, které k dosažení maximálního emočního efektu potřebuje jen o málo víc než pouhé nic.
Možná si jako já při poslechu osmi skladeb alba Live from the Room vzpomenete na tak odlišné desky, jako je společný počin Neurosis a Jarboe, debut Portishead nebo narkotické nahrávky Low. Co spojuje sludge metal, trip hop a slowcore s intimním písničkářstvím Kalle? Intenzita, ze které mrazí v zádech. Může za to hlavně hlas Veroniky, která ve skladbách My Lost Child nebo Ten Hours zpívá, jako kdyby na tom závisel celý život.